Utilfreds Jussi Adler-Olsen dropper Zentropa

Nordisk Film har skaffet sig rettighederne til forfatterens krimiserie om Afdeling Q

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

De mange fans af Carl Mørck, Assad, Rose og de øvrige figurer i Jussi Adler-Olsens populære krimithrillerserie om Afdeling Q kan nu se frem til, at alle bøgerne bliver filmatiseret.

Efter fire film produceret af Zentropa, bliver det nu Nordisk Film, der skal producere de næste op mod seks film.

- Vi har i længere tid diskuteret, hvordan vi kunne få den underliggende historie i Q-universet tilbage i serien, for det har den ikke været i Zentropas film. Og jeg føler, at mine læsere synes, det er nødvendigt, siger Jussi Adler-Olsen.

Nordisk Film har fået rettighederne til at filmatisere Afdeling Q-bøgerne fra bind fem, 'Marco Effekten', og frem.

Foreløbig er der udkommet seks Afdeling Q-bøger. Men Jussi Adler-Olsen planlægger at skrive i alt ti bøger i serien. Nordisk Film forventer derfor at skulle producere seks film i serien.

Foto: Philip Davali Samfund KÆMPE billedserie: Sådan har du aldrig oplevet Rigshospitalet før

Nordisk Film arbejder aktuelt på en international filmversion af Jussi Adler-Olsens første store thriller "Alfabethuset", og forfatteren glæder sig til at få mere indflydelse på filmatiseringen af hans bøger.

- Zentropas film ligger langt fra mine bøger, og meget tyder på, at jeg får mere indflydelse i forbindelse med de næste film, siger Jussi Adler-Olsen.

- Det er et spørgsmål om at få udleveret manuskriptet fra start og vurdere, om det er det, man ønsker, og her er der en lidt anden forretningsgang på Zentropa.

'Hobitten: Femhæreslaget' var populær i 2015. (Foto: SF Film) Filmnyheder Her er 2015's mest solgte film i Danmark

Hos Nordisk Film glæder man sig ikke overraskende over aftalen.

- Fortællingerne om vicekriminalkommissær Carl Mørck har en stor læserskare og er ikke kun det stærkeste krimi-franchise i Danmark, men er også en stor international succes, siger Henrik Zein, der er administrerende direktør i Nordisk Film Production A/S.

Den sidste Zentropa-producerede film, 'Journal 64', forventes færdig i løbet af et par år.

Nikolaj Lie Kaas borger for succes. (Foto: Henrik Ohsten/Nordisk Film) Filmnyheder Flaskepost fra P hitter i de danske biografer

11 kommentarer
Vis kommentarer