Annonce:
Annonce:

Første gang nogensinde: Genskaber Sidney Lees stemme

TV 2 har taget et nyt og utraditionelt greb i brug i kommende dokumentar om Sidney Lee, hvor man ved hjælp af kunstig intelligens har genskabt den afdøde realitystjernes stemme

Dokumentaren om Sidney Lee udkommer 18. april. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Dokumentaren om Sidney Lee udkommer 18. april. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Senere på foråret får en spritny dokumentar om realitystjernen Sidney Lee premiere på flere af TV 2's platforme. Og er man en af dem, der sidder klar til at opleve den, kan det være, man får sig et chok.

Ifølge TV 2 indledes dokumentaren nemlig med, at Sidney Lees stemme fortæller, at han ligger under gravstenen.

Det er dog ikke noget, den afdøde kendis fik indtalt inden sin død, i tilfælde af at nogen ville lave en dokumentar om ham. I en pressemeddelelse oplyser TV 2 nemlig, at man har gjort brug af kunstig intelligens til at genskabe Sidney Lees stemme.

Annonce:

'At genskabe en afdød persons stemme ved hjælp af kunstig intelligens er ikke noget, vi har gjort før på TV 2. Det er forbundet med flere dilemmaer og et stort ansvar, men jeg synes, at vi er landet på et spændende og ikke mindst etisk forsvarligt resultat,' siger redaktør Thomas Breinholt i pressemeddelelsen og fortsætter:

'Vi har for det første fået familiens samtykke, vi deklarerer det tydeligt over for seere og lyttere, og så har vi været påpasselige med, hvad vi lader den kunstigt skabte stemme sige. Alt, hvad den siger, er baseret på gennemgribende research, udtalelser fra personer helt tæt på ham og Sidneys egne ord fra, da han levede.'

Læs også: Druk-videoer afsløret: Sidney Lee narrede alle

Kunstnerisk frihed
Det er det amerikanske selskab Veritone, der sammen med TV 2 og produktionsselskabet Pipeline Production har udviklet den kunstige stemme.

Og redaktør Thomas Breinholt beskriver det som en 'kunstnerisk frihed', man har taget sig i forbindelse med dokumentaren.

Annonce:

'I mange år har vi brugt greb som rekonstruktioner og dramatiseringer i vores dokumentarer. Men nu tillader teknologien, at vi kan gøre noget helt nyt i vores formidling, og vi har taget den kunstneriske frihed at prøve denne mulighed, som vi tror, er helt i Sidneys ånd,' siger han og tilføjer:

'Så længe etikken er på plads, og vi deklarerer det tydeligt over for brugerne, synes jeg altid, at TV 2 skal teste grænserne for, hvilke virkemidler der kan styrke vores fortællinger på en spændende og relevant måde.'

Ekstra Bladet har været i kontakt med Sidney Lees familie, der altså har givet samtykke til, at hans kunstigt skabte stemme bruges i dokumentaren. Familien mener, at stemmen er med til at give en mere munter tone i dokumentaren, så den ikke bliver så trist. Og det er helt i Sidney Lees ånd.

Ekstra Bladet forsøger at få en uddybende kommentar fra TV 2.

Sidney Lee døde pludseligt 16. maj 2022. Han blev 43 år.

Dokumentaren, der har fået titlen 'Sidney', udkommer på TV 2 Echo og TV 2 Play 18. april.

Ved aftenens Reality Awards bliver Sidney Lee mindet med en Sidney Lee-pris, og det forudser Susan K. bliver et følelsesladet øjeblik for hende, fortæller hun

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: