Annonce:
Annonce:

Forgæves jagt på ny Bond: Her er det store problem

Der er ikke helt nemt at finde Daniel Craigs afløser, selv om der på rygteplan har været masser af bud på en ny Agent 007. Nu fortæller de to producere, hvad deres udfordringer er

Denne herres æra er slut. Men hvem skal overtage hans rolle? Det er en proces, der ikke er så enkel endda ... Foto: Ritzau Scanpix
Denne herres æra er slut. Men hvem skal overtage hans rolle? Det er en proces, der ikke er så enkel endda ... Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Umiddelbart skulle man tro, at det ville være nemt at finde den rette skuespiller til at overtage 'tronen' fra Daniel Craig, for man kan næsten ikke kan finde et mere attraktivt job i filmindustrien end rollen som den nye James Bond.

Eller kan man?

Trods rygter om forskellige nye bud på den verdenskendte agent, efter det blev kendt, at Craig ikke kommer til at indspille flere Bond-film, er det endnu ikke lykkedes at finde arvtageren.

Det er på trods af, at indspilningerne til den seneste film, 'No Time to Die', faktisk allerede var færdige helt tilbage i 2019.

Det er der flere årsager til, men især én springer i øjnene.

Det skriver Variety.

Det er således altid en udfordring, at en skuespiller skal sige ja til at indtage den samme rolle i det samme univers i en lang periode på 10 år eller mere.

Annonce:

Det er nemlig et krav, at man er villig til at være med på den lange bane - og med risiko for stigmatisering og for evigt at blive sat i Bond-bås - hvis man skal være i spil.

Læs også: Det tjener stjernerne fra 'Cobra Kai'

Lang binding
Variety har talt med Bond-producerne Barbara Broccoli og Michael G. Wilson, og de fortæller, at de fortsat er i gang med en proces, hvor de overvejer forskellige skuespillere til den ikoniske rolle, men at den, som ender med at lande tjansen, skal være indstillet på en lang bindingsperiode.

Derudover påpeger de, at det stadig er 'early days' - med andre ord: tidligt i processen.

Sådan får du overarme som en superhelt

Artiklen fortsætter under billedet ...

Michael Wilson og Barbara Broccoli har været producere på James Bond-filmene siden 'GoldenEye' fra 1995. Foto: Ritzau Scanpix
Michael Wilson og Barbara Broccoli har været producere på James Bond-filmene siden 'GoldenEye' fra 1995. Foto: Ritzau Scanpix
 

Hun og kollegaen Wilson understreger, at mange unge skuespillere tror, at de gerne vil være James Bond, men ikke har det mindset, der skal til for at spille karakteren over et årti eller mere.

- Mange tænker: 'Det vil være fedt at lave en enkelt film'. Men sådan spiller klaveret ikke, fortæller de.

Artiklen fortsætter under boksen ...

De er eller har været i spil

I løbet af de seneste par år har flere skuespillere været nævnt blandt favoritterne til at overtage rollen som James Bond i de kommende film.

Seneste navn i rækken var 'Fifty Shades of Grey'-skuespilleren Jamie Doman.

Læs den historie her.

Andre navne på listen over mulige nye Agent 007'er er Tom Hardy, Henry Cavill og endda Dwayne 'The Rock' Johnson.

Men den helt store favorit er Idris Elba, der - hvis han vælges - bliver den første farvede James Bond nogensinde.

- Han er god. Vi elsker Idris. Men status er, at det ligger et par år ude i fremtiden. Og når vi caster den nye Bond, er det en 10 til 12 år lang forpligtelse. Han tænker sikkert: 'Vil jeg virkelig gøre dette her?'. Ikke alle vil være villige til at gøre det. Det var hårdt nok at få Daniel Craig til det, siger Barbara Broccoli.

- Og han var endda i sine tidlige 30'ere, da han kom til, indskyder Michael Wilson - med henvisning til, at Idris Elba er 50 år og dermed særdeles 'aldrende' i forhold til den alder, Daniel Craig havde, da han første gang spillede karakteren.

Da Daniel Craig sluttede som Bond med 'No Time to Die', der skulle have haft premiere i 2019, var han 51 år gammel.

Det har i tidens ånd også været på tale, at en kvinde skulle være den næste Bond. I 'No Time to Die' tog man allerede hul på en ny æra, da James Bond i begyndelsen af filmen var gået på pension, hvorfor den nye Agent 007 i filmen var en kvinde.

Men Daniel Craig synes ikke, at hans afløser skal være af hunkøn. Læs mere om det her.

'Fri mig for femi-Bond' - læs mere her.

Annonce:

Handler om fornyelse
Det er en kæmpe opgave at skulle vælge den nye James Bond, og i sidste ende handler castingprocessen ikke kun om at vælge en skuespiller, men også om fornyelse.

- Når folk spørger os om, hvem vi vælger, så må vi fortælle, at det ikke blot handler om en skuespiller til en film. Det handler om at genopfinde sig selv. Hvor tager vi det hen? Hvad vil vi med karakteren - og når vi har fundet ud det: hvem er den rigtige person til netop det?, fortæller Barbara Broccoli.

Her er Danmarks Daniel Craig

Artiklen fortsætter under billederne ...

Idris Elba er 50 år gammel, men ikke desto mindre en af dem, der oftest har været nævnt som den nye James Bond. Foto: Ritzau Scanpix
Idris Elba er 50 år gammel, men ikke desto mindre en af dem, der oftest har været nævnt som den nye James Bond. Foto: Ritzau Scanpix

Tom Hardy - måske den nye James Bond? Han er i dag 45 år gammel. Foto: Ritzau Scanpix
Tom Hardy - måske den nye James Bond? Han er i dag 45 år gammel. Foto: Ritzau Scanpix
 

I netop den forbindelse stod Broccoli og Wilson for den måske største transformation af James Bond nogensinde, da de til 2006-filmen 'Casino Royale', hvor Mads Mikkelsen spillede skurk, castede Daniel Craig til hovedrollen - en rolle, han beholdt i 14 år.

Annonce:

Selv om hans sidste film 'No Time to Die' først kom i biografen i 2021 efter en lang pandemi-udskyldelse, skulle den nemlig oprindeligt have haft premiere i foråret 2020. Ja, faktisk var den oprindeligt planlagt til november 2019, men blev skudt til året efter, fordi instruktøren Danny Boyle forlod projektet i utide. 

- Det er en udvikling. Bond udvikler sig, ligesom mænd udvikler sig. Jeg ved ikke, hvem der udvikler sig i det hurtigste tempo. Daniel Craig åbnede Bond følelsesmæssigt op og bragte publikum ind i karakterens indre liv, siger Barbara Broccoli.

007's personlige træner afslører: Sådan får du en Bond-krop!

Henry Cavill har også været nævnt som et bud på en ny James Bond. Foto: Ritzau Scanpix
Henry Cavill har også været nævnt som et bud på en ny James Bond. Foto: Ritzau Scanpix

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Det er ekstremt voldsomt at være med i 'Korpset', fortæller Jill Liv Nielsen i Ekstra Bladets podcast 'Der er brev'. Lyt med herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: