Annonce:
Annonce:

Fortryder: - Jeg er ked af det

Ghita Nørby sætter nu for første gang ord på det fejlslagne interview med Simi Jan

'Jeg kan sgu godt forstå, Ghita bliver irriteret,' lyder det fra René Fredensborg.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Ghita Nørby har været på alles læber, siden hun mandag i 'Go' aften Live' på TV 2 blev interviewet af Simi Jan som en del af programmets sommerserie, hvor journalisten, der er kendt for at dække krig og katastrofer, interviewer en sommergæst hver dag.

Men det ellers harmløse interview med Ghita Nørby tog en overraskende drejning, da skuespilleren fik nok af den garvede journalists spørgsmål og blandt andet kaldte dem 'dumme', 'idiotiske' og 'overfladiske' på direkte tv.

Interviewet har siden vakt stor opsigt og stor kritik af Nørby, der af mange blev kritiseret for at være for grov, men hovedpersonen selv har forholdt sig tavs. Over for Ekstra Bladet har hun gentagne gange afvist at kommentere seancen med henvisning til, at hun har besluttet sig for 'at lukke ned'.

Men nu tager hun bladet fra munden.

Annonce:

Det sker i podcasten 'Fedeabes Aktuelle Forklaringer' på Talk Town med Anders Lund Madsen, som Ekstra Bladet har fået lov til at citere.

Her fortæller den 86-årige skuespiller mere om, hvordan hun oplevede interviewet, der foregik på et par klapstole foran Det Kongelige Teater midt i det indre København.

- De ringede mig op fra TV 2. Hende den fine journalist, Simi Jan, og hende er jeg en stor beundrer af. Så derfor siger jeg ja, og det er jo helt idiotisk af mig. Jeg skal jo ikke være med i det coronafnidder. Jeg troede, det ville være hyggeligt. For jeg beundrer hende som journalist, så derfor tænkte jeg, at jeg var i professionelle hænder, siger Ghita Nørby indledende i podcasten, som også er gengivet i en artikel på alt.dk.

Ghita Nørby fortæller nu for første gang sin version af sagen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ghita Nørby fortæller nu for første gang sin version af sagen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

Stoler på intervieweren
Den kendte skuespillerinde fortæller videre i podcasten, at der ikke havde været en ordentlig forventningsafstemning forud for interviewet, der blandt andet ifølge Ghita skulle handle om hendes tid på Det Kongelige Teater.

Annonce:

Men da hun blev spurgt ind til sine minder og sine mere mørke sider, blev det for meget for Nørby.

- Jeg stoler virkelig på, at jeg bliver professionelt behandlet. Det skulle være hygge-fjernsyn og en samtale om, at jeg er født i Nyhavn og min tid på Det Kongelige Teater.

- Men man sidder jo ikke der og taler om livets mening. Det gør jeg altså ikke. Det gør jeg da ikke, mens trafikken og hundelufterne løber rundt - så sidder jeg da ikke der og snakker om de eventuelle minder, jeg har. Jeg begriber det ikke, lyder det fra Ghita Nørby, der fortsætter med at fortælle, at specielt en ting ved interviewet gjorde hende ked af det:

Annonce:

- Jeg bliver nemlig ked af, at en journalist tror, at mit liv er minder. Det er det da også, men så sidder vi et andet sted og har en længere samtale om livet og døden og minder. Det er en situationsfornemmelse. (...) Det har jeg for meget respekt for det til at sidde og sige noget sludder der, og så siger jeg, at jeg ikke vil svare på det, for det synes jeg ikke hører til, og så går folk amok. Jeg forstår det ikke.

Nørby fortæller videre, at hun ikke følte, Simi Jan lyttede til, hvad hun sagde, fordi hun flere gange lyttede til produceren i øresneglen.

Ked af det

Ghita Nørby fortæller dog, at hun er ked af, at interviewet tog en uheldig drejning, og at hun fortryder, at hun gik så meget til stålet over for Simi Jan, og at hun i det hele taget deltog i interviewet.

- Jeg dummer mig ved ikke at forholde mig stille og roligt til det. Jeg ved ikke, hvad det er, om det er mit temperament, eller hvad det er, men der er noget, jeg ikke kan styre så godt. Jeg er ked af det, at jeg ikke kan styre det. Hvorfor skulle jeg råbe op? Det er da idiotisk. Det kan jeg godt se. Hold nu din kæft, Ghita. Så lad være. Jeg bliver sgu ked af det, Anders, siger hun og fortsætter:

- Men så pludselig bliver det (interviewet, red.) til noget mærkeligt noget. Jeg bliver så ked af det, og det er ud fra den ked af det-hed, at jeg kommer til at reagere, som jeg gør, siger Ghita.

Hun fortæller, at hun generelt stoler på, at mennesker vil hende det bedste, men at hun i situationen oplevede noget andet:

- Måske jeg er naiv, men jeg tror på mennesker. Jeg tror ikke, jeg bliver dårligt behandlet eller udleveret. Jeg troede, at vi ville få det rart, men så blev det pludselig sådan noget mærkeligt noget.

I podcasten fortæller Ghita Nørby, at hun ikke kan garantere, at en lignende episode ikke sker igen, ligesom et interview med Iben Maria Zeuthen stak af tilbage i 2019.

- Når det sker igen, har jeg glemt mine erfaringer, og det er det dumme ved mig, griner hun.

TV 2 har siden til Ekstra Bladet forklaret, hvad der i deres optik gik galt i interviewet. Det kan du læse her. Ekstra Bladet har tidligere været i kontakt med Simi Jan, der ikke ønsker at kommentere interviewet.

Læs uddrag af interviewet

Interviewet i 'Go' aften Live' starter stille og roligt med en fortælling om Ghita Nørbys barndom, hvor hun ofte kom med sin far på teatret. Men da Simi Jan spørger hende, om det var eventyrligt for hende at komme sådan et sted som barn, begynder det at gå skævt.

Og da værten dernæst forsøger at lokke ud af den hæderkronede skuespiller, hvad der gemmer sig af mørke sider bag hendes pæne ydre, bliver det tilsyneladende for meget for Ghita Nørby.

- Det er faktisk umuligt at svare på dit spørgsmål, fordi det er ikke et spørgsmål, et professionelt menneske kan svare på. Det er ganske idiotisk, skal jeg sige dig. Det er meget mere svært, alvorligt og meget sjovere, end du gør det til der, siger hun i interviewet, som kan ses på TV 2 Play.

'Dumme spørgsmål'
Herefter er hun hverken til at hugge eller stikke i for Simi Jan, der ifølge Ghita Nørby stiller både 'overfladiske', 'underlige', 'dumme' og 'idiotiske' spørgsmål.

- Nu må du altså holde op. Kan du ikke godt vænne dig til, når du interviewer folk, at spørge dig selv indvendigt: 'Hvad er det egentlig, jeg gerne vil vide.' Altså helt seriøst. Tænk dig om. Lad være med alle de idiotiske spørgsmål. Hvad skal jeg svare?, siger Ghita Nørby blandt andet.

Samtalen mellem de to slutter dog med, at de begge griner, og Simi Jan runder af med kommentaren:

- Det har været en fornøjelse, og jeg er meget taknemmelig for, at du ville tale med mig, selvom jeg stiller nogle dumme spørgsmål, siger Simi Jan, der blandt andet også kalder Ghita Nørby for en 'bedårende kvinde'.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ghita Nørby lavede i 2019 'en Ghita' på Iben Maria Zeuthen fra Radio24syv - hør starten af det her:

Efterfølgende ønskede hun ikke at tale om Zeuthen-interviewet:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: