Fra hundehoveder til skidesprællere: Her er ALLE Egons bandeord

Egons mange legendariske møgfald mod Kjeld og Benny er blevet en del af dansk filmhistorie. Her får du samtlige bandeord fra de 14 film

Egon har igennem filmserien været slem til at skælde ud på sine stakkels kompagnoner, Benny og Kjeld. Foto: Rolf Konow
Egon har igennem filmserien været slem til at skælde ud på sine stakkels kompagnoner, Benny og Kjeld. Foto: Rolf Konow

- Bovlamme bollefjæs!

Egons skæld ud til Benny og Kjeld - og af og til Yvonne - er en tilbagevendende del af Olsen Banden-filmene. Det er i disse dage 50 år siden, at danskerne kunne se den første film i rækken, og det fejrer vi med et særligt Olsen Banden-univers her på Ekstra Bladet.

Egons store planer er omdrejningspunktet i hver af de 14 film. Men de går ofte i vasken på grund af små fodfejl eller banal uduelighed. Og dem, der jokker i spinaten, får det at vide.

Samlet i ny bog
De mange ukvemsord og tilsvininger er samlet i den nye bog 'Olsen Banden' af Christian Monggaard. Bogen har samlet alt det bedste fra Olsen Banden-universet og altså også Egons forskellige møgfald.

Olsen Banden

Af Christian Monggaard

BOOK LAB

376 sider

Er netop kommet til salg

**

Herunder får du hele listen over Egons bandeord. Og så vi kunne godt tænke os, hvis du stemte på et par af dine yndlings-fraser, din elendige socialdemokrat!

Særlig tak!

Store dele af Ekstra Bladets digitale Olsen Banden-univers er blevet til på baggrund af godt samarbejde med Nordisk Film, som har givet tilladelse til brug af skærmbilleder og plakater. Derudover har den nye Olsen Banden-særudstilling i Valby givet stor inspiration til tilblivelsen af universet.

En anden tak skal lyde til skaberne bag bogen 'Olsen Banden' af Christian Monggaard. Den nye bog fra er udkommet i forbindelse med 50-årsdagen for filmene og har i høj grad bidraget med anekdoter og research.

Husk at besøge Ekstra Bladets Olsen Banden-univers her: