Fyret efter DR-skandale: Nu vender han tilbage til FM

Søren Dahls populære radioprogram, der har skiftet navn til 'Dahl på Hack', vender tilbage til FM-radioen

Søren Dahl har fuldt fokus på lytterne. Konflikten med DR fylder ikke længere særlig meget i hans liv. Foto: Anita Graversen
Søren Dahl har fuldt fokus på lytterne. Konflikten med DR fylder ikke længere særlig meget i hans liv. Foto: Anita Graversen

Yousee i shitstorm: 'I belønner en fusker'

Klokken 10.00 kan man igen ved hjælp af en god, gammeldags FM-radio høre radiovært Søren Dahls hyggeprogram, der sendes fra Café Hack i det centrale Aarhus.

Programmet vil nemlig fremover blive sendt på Classic FM, der kan modtages fra Aalborg til grænsen og på dele af Fyn. FM-entusiaster på Sjælland må dog stadig væbne sig med tålmodighed.

- Vi vil gerne være en del af det helt store fællesskab, og vil gerne prøve FM-båndet af igen. Vi vil jo gerne være hele Danmarks Radio, og det er måske pudsigt nok lidt nemmere, når man ikke er på DR. Det er enormt dejligt at mærke lytterne igen, og der er altid en ny dør, der åbner sig, når en gammel lukker, siger Søren Dahl til Ekstra Bladet.

Skrottet af DR
Siden det pludselige exit fra Danmarks Radio i foråret - der skete på baggrund af en sag om betaling i forbindelse med optagelser ude i sommerlandet - har Søren Dahl kunnet høres via YouSee's infokanal.

DR's pludselige beslutning om at skrotte et af deres mest kendte og elskede programmer efter 14 år blev taget på baggrund af en afsløring af, at SK Productions, der stod bag Café Hack, havde opkrævet betaling fra nogle af de steder, som programmet blev sendt fra i løbet af sommeren 2016.

Bølgerne gik højt, da Søren Dahl og DR røg i totterne på hinanden.
Bølgerne gik højt, da Søren Dahl og DR røg i totterne på hinanden.
 

Den opfattelse deles dog ikke af Søren Dahl og Kristian Borregaard, som står bag SK Productions, og de har efterfølgende sagsøgt DR.

Søgsmålet er ikke droppet, men det er for tidligt at sige noget om, i hvilken retning det blæser.

- Sådan noget, det lever lidt sit eget liv, så det er vi ikke så involverede i lige nu. Vores primære fokus er på lytterne. Der er som tidligere nævnt nogle uoverensstemmelser, men det kan jeg ikke kommentere så meget på. Jeg ved jo naturligvis ikke noget om, hvordan det ender, siger Søren Dahl, der ser frem til inden for en overskuelig fremtid at kunne holde 15-års Hack-jubilæum.

Tidligere Café Hack-vært vender tilbage i nyt format hos YouSee