Gik helt galt: - Jeg dummede mig

Det gik i kage for Anelise Dahlstrøm Severinsen under den hemmelige udfordring i bagedyst-finalen

Anelise Dahlstrøm Severinsen var fuld af selvtillid i finalen. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Anelise Dahlstrøm Severinsen var fuld af selvtillid i finalen. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Følg Film og tv

Dommerne var ellevilde med de tre finalister i finaleafsnittet af den tiende udgave af 'Den store bagedyst', der løb over skærmen lørdag på DR1.

Inden trofæet uddeles i programmet, erklærer de således, at alle tre finalister kan løbe med vinder-titlen.

Og selvom Anelise Dahlstrøm Severinsen havner på bundplaceringen i den hemmelige udfordring, troede hun dommerne på deres ord.

Til Ekstra Bladet fortæller hun derfor, at hun stadig ærgrer sig over sit koks i den hemmelige udfordring, som ifølge hendes overbevisning kostede hende førstepladsen.

I sidste ende blev det Sæþór Kristínsson, der løb med sejren i jubilæumsudgaven af bageprogrammet. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
I sidste ende blev det Sæþór Kristínsson, der løb med sejren i jubilæumsudgaven af bageprogrammet. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

- Jeg var fuld af selvtillid. Begge mine kager - vi glemmer lige den hemmelige - var fuldstændig fejlfri, og jeg fik ingen kritik overhovedet på hverken smag, konsistens eller udseende, så jeg troede virkelig på, at jeg ville vinde, selvom jeg dummede mig i den hemmelige, siger hun og tilføjer:

- Det er lidt ærgerligt, at den hemmelige har vægtet så meget, men det er nok, fordi vi har ligget så tæt.

- Blev du skuffet over ikke at vinde så?

- Ja, virkelig meget. Jeg er jo konkurrencemenneske, og selvom mit mål var at nå til finalen, havde jeg også et mål om at vinde. Så jeg blev selvfølgelig skuffet. Det er ingen hemmelighed. Jeg synes, jeg havde leveret to virkelig lækre og flotte kager. Men sådan er det. Det er jo en konkurrence, siger Anelise Dahlstrøm Severinsen.

Manglede tålmodighed

Den 38-årige finalist erkender dog, at alt gik galt i den hemmelige udfordring, hvor deltagerne skulle bage en spiselig kopi af bagedyst-trofæet.

- Jeg var egentlig ret rolig, da vi startede den hemmelige udfordring, og selve opbygningen af kagen er ikke svær, men det hele skred lidt, fordi jeg var tidspresset, siger hun og fortsætter:

- Den første del med cremen, der løber ud indefra, var en åndssvag fejl. Jeg skulle have været lidt mere tålmodig, og ventet til den fik en rigtige temperatur, for jeg havde jo tid nok.

Derudover forklarer Anelise, at hun brugte for meget tid på geléen.

- Nogle gange tænker man ikke med hovedet, når man bliver distraheret. Det var dumt og en ærgerlig fejl. Jeg forsøgte hele tiden at gå tilbage og tilføje noget mere gelé, men det blev bare ved med at løbe. Og på et tidspunkt tænkte jeg bare, at nu var løbet kørt. Men heldigvis kunne de jo ikke sende mig hjem, siger hun med et grin.

En dyr fornøjelse
Trods det skuffende nederlag var Anelise dog få dage efter finalen klar til at bage igen.

- Det var nærmest som om, at jeg havde bage-abstinenser. Så jeg bliver ved med at bage, og lige nu er jeg i gang med at bage julesmåkager. Men det er fedt, at man ikke skal bage hemmelige udfordringer og på tid, griner hun.

Anelise var stolt af sin præstation i bagedysten. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Anelise var stolt af sin præstation i bagedysten. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

På sigt drømmer hun om at kunne leve af sin bagning, og bagedysten har givet hende blod på tanden.

- Min samlede oplevelse har været positiv, og jeg fortryder ingenting. Det har været megahårdt, men det har givet rigtig meget til min egen selvtillid, siger Anelise Dahlstrøm Severinsen.

Hun lægger dog heller ikke skjul på, at det har kostet på både søvn og bankkonto.

- Det krævede nogle uger at komme til at sove godt igen, for man er jo maks presset, og jeg tør ikke engang lave regnskab over, hvor mange penge jeg har brugt på udstyr og ingredienser. Det er nok omkring 25.000 kroner. Men det har været en fantastisk oplevelse, så hvis jeg kunne, ville jeg gøre det hele igen, siger hun.

Anelise er ikke den eneste deltager, der har oplevet, at bagedysten koster klejner. Det kan du læse meget mere om her.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.