Gik i stå på scenen: Ude af X Factor

Programmets semifinalister er nu fundet

Jamie og Vita røg i omsang i 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt
Jamie og Vita røg i omsang i 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt

Det bliver enten Sigmund Trondheim, Jamie Talbot, gruppen Place on Earth eller Rasmus Therkildsen der vinder årets ’X Factor’.

Det står klart efter programmets tredjesidste liveshow på Danmarks Radio. Her trak Sanne Salomonsens unge solist Vita Nikoline Jensen det korte strå, da hun gik i stå mod slutningen af sin omsang mod Jamie Talbot.

- Jeg vil ikke have, I tager det her personligt. Det handler også om håndværk, det handler om, hvordan man arbejder med unge og ældre mennesker. Jeg sender dig hjem Vita, lød det fra Thomas Blachman.

Han var tydeligt i tvivl om sit valg og sagde direkte, at han ikke kunne. Det blev han dog nødt til, og Vita Nikoline Jensen faldt på, at hun og Sanne Salomonsens samarbejde ikke var blevet forløst.

Mille blev helt sort i ansigtet. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Koks i X Factor: Deltager blev helt sort i hovedet

Klare favoritter
Her mod afslutningen af programmet deles favoritværdigheden nu af Sigmund Trondheim og gruppen Place on Earth, der begge har imponeret fredag efter fredag. Som danseunderviser har Sigmund Trondheim en åbenlys fordel i forhold til de andre, når det kommer til koreografi, og fredag aften beviste han, at vokalen også sagtens kan klare sig alene, da han fortolkede Gnags’ klassiker ’Danmark’.

- Din vokal står meget klart. Du er så meget showtime. Smag er en vidt forskellig ting, men mange elsker det der, og den oplevelse, skal de have, sagde Remee om Sigmunds optræden og tilføjede.

- Du er på en eller anden måde historien i år. Du bliver svær at slå.

Sigmund Trondheim. Foto: Mogens Flindt
Sigmund Trondheim. Foto: Mogens Flindt

Fik væske i hovedet
Aftenens dramatiske højdepunkt var et koks i Place on Earths fremførsel af Finks sang ’Pilgrim’. Her rodede Mille ved sit hoved, og pludselig løb der en sort substans ned i ansigtet på hende. Det lille gimmick passede perfekt ind i sangen, men det var ingenlunde planlagt, at hun pludselig skulle males sort - til dommernes store morskab.

- Det var fedt og meget fokuseret (sangen, red.). Du er sød med sort over det hele skat, grinede Sanne Salomonsen, der blev suppleret af Remee.

- Jeg var overrasket over at høre, at det ikke var planlagt.

Stakkels Mille blev helt sort i hovedet. Foto: Mogens Flindt
Stakkels Mille blev helt sort i hovedet. Foto: Mogens Flindt

Sidste år gik deltageren Morten Nørgaard flere gange i stå på scenen. Senere fik han at vide, at han sang falsk, men alligevel vandt han programmet, og det brugte Thomas Blachman til at opmuntre sin gruppe.

- Tak fordi I holder fast. Det var så genialt til prøverne. Lad det være, hvad det er. Folk har fucket op før og faktisk kunnet vinde lortet, sagde den garvede dommer.

Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Sofie Linde i hårrejsende forvandling

Med fredagens farvel til Vita Nikoline Jensen har Remee to deltagere tilbage, men Thomas Blachman og Sanne Salomonsen hver har en.

51 kommentarer
Vis kommentarer