Hård kritik af populært DR-program: Misbrug af børn!

Programmet 'Rollinger på plejehjem' modtager nu hård kritik

I programmet 'Rollinger på plejehjem' besøger en række børnehavebørn beboere på plejehjem. Foto: DR
I programmet 'Rollinger på plejehjem' besøger en række børnehavebørn beboere på plejehjem. Foto: DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

DR-programmet 'Rollinger på plejehjem' har fået danskerne til at sidde klistret til skærmen den seneste tid. Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for programmet.

Ifølge generalsekretær for Bibelselskabet Birgitte Stoklund er programmet, hvor en række børnehavebørn besøger ældre på plejehjem, nemlig 'umoralsk'. 

I et indlæg i Kristeligt Dagblad retter hun en massiv kritik af 'Rollinger på plejehjem', som hun mener udnytter børnene til at fremme de ældres sundhed.

'Det er instrumentalisering af mennesket for åben skærm. Sat på spidsen er det misbrug af børn, iscenesat på statsligt tv,' skriver hun blandt andet i indlægget.

Mål i sig selv
Birgitte Stoklund mener, at mennesker er et mål i sig selv, og at man aldrig må bruge et andet menneske som middel til at opnå et andet mål. Netop derfor kritiserer hun programmets præmis, hvor otte børn i alderen fire-fem år over fire uger skal tilbringe tid på et plejehjem sammen med de ældre mennesker for at se, hvilken effekt det har på dem sundhedsmæssigt.

Bubber afslører: Har gjort barnepigen gravid

'Hvordan kan det være umoralsk? Problemet er rammen for programmet: Det er lægens bord. De gamle bliver undersøgt og interviewet om deres tilstand ved starten af eksperimentet. Hensigten med det hele er nemlig at forbedre de gamles fysiske og psykiske tilstand. Det er derfor, børnene skal hen på plejehjemmet. Som et middel til at forbedre de ældres sundhed,' skriver hun i indlægget og fortsætter:

'Der kommer ingen til skade ved eksperimentet. Tværtimod. Både børn og gamle hygger sig. Der kommer endda kyllinger ud af æggene i rugemaskinen. Problemet er, at det vænner os alle sammen til, at det er okay at bruge et andet menneske som middel til at forbedre ens sundhed.'

DR-vært opsagt

Meget kærlighed
Til Ekstra Bladet fortæller redaktøren for programmet, Stine Preem, at de ikke tager kritikken så tungt, men at de fokuserer på, at omkring 600.000 glade seere følger med i programmet.

'Rollinger på plejehjem’ er et program, der er blevet bestormet af kærlighed fra både seerne, brugerne og de medvirkende i programmet samt Kristeligt Dagblads læsere, som i den grad har rost programmet for, hvor livsbekræftende programmet er. Jeg er utrolig glad for den modtagelse og positive feedback, vi har fået fra så mange forskellige kanter', skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

'Og jeg håber, seerne vil se det tredje og sidste afsnit onsdag aften, hvor vi får at se, hvor stor glæde de ældre og børnene har haft af hinanden gennem de fire uger. Det fællesskab og de bånd der knyttes mellem generationer, synes jeg er utroligt vigtigt, og jeg er glad for, at vi har et program, som sætter fokus på fællesskaber, muligheder og sammenhængskraft på tværs af forskelligheder i vores samfund', skriver hun videre.

På Kristeligt Dagsblads Facebook-side, hvor de har delt indlægget fra Birgitte Stoklund, vælter det da også ind med roser til programmet.

'Det er en dejlig udsendelse med megen kærlighed, hvor alle nyder alle og det vigtigste er, at børn lærer at være sammen med andre', skriver en.

'Hold dog op. Det er da fantastisk dejligt, at ældre og små børn kan få så stor glæde af hinanden ved nogle aktiviteter. Det er jo alt for kedeligt for mange på plejehjem', skriver en anden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+