Her er vinderen af 'Den store bagedyst'

Fra start har 17-årige Emil Obel kørte med dej-klatten i 'Den store bagedyst', så selvfølgelig skulle han vinde, mener Markus Grigo

Med sine barre 17 år er Emil Obel den yngste vinder af 'Den store bagedyst' i Danmark. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Med sine barre 17 år er Emil Obel den yngste vinder af 'Den store bagedyst' i Danmark. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Det lå i kortene, allerede fra Timm Vladimir sagde 'Klar, parat, bag' første gang i 2018-udgaven af 'Den store bagedyst, at Emil Obel ville vinde hele molevitten.

Den 17-årige meget lidt amatøragtige amatørbager har gennem hele sæsonen fremtryllet kager med en sjælden sirlighed og kreativitet, og lørdag aften sikrede han sig trofæet efter en finale, der vist aldrig var rigtig tvivl om, at han ville vinde. Emil Obel var bare skarpere end sine konkurrenter, Jon Daniel Edlund og Jasmin Gabay, mener Markus Grigo, der er den ene af de to dommere i 'Den store bagedyst'.

Resterne af Jasmins bobler blev drukket, da alle anstrengelserne var overstået og kun dommernes dom ventede. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Resterne af Jasmins bobler blev drukket, da alle anstrengelserne var overstået og kun dommernes dom ventede. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

- Emil har været dygtig fra starten. Vi frygtede lidt, at det ville blive en kedelig sæson, fordi han var så god. Heldigvis fik de andre udfordret ham undervejs og fik også mesterbagerforklædet et par gange. Men Emil er bare bedre end de andre, så hvem ellers skulle vinde i sidste ende, siger Markus Grigo til Ekstra Bladet.

Ingen tvivl: Han er vinderen af 'Bagedysten'
Emil Obel har nappet mesterbagerforklædet hele fire gange i løbet af sæsonen, og det var da også ham, der bar det i finalen. Det er især hans nytænkning, der har bragt ham så langt, mener dommeren.
 

- Og så han overskud og ro. Jeg har aldrig set ham stresse. Han har bagt i så mange år - også svære ting. Han lever simpelthen for at bage, siger dommeren.

Ifølge Markus Grigo har der ikke været en så super kreativ sjæl med i programmet, siden Tobias Hamman-Pedersen i 2014 vandt den tredje udgave af bagekonkurrencen.

Emil Obels fortolkning af mousse-bomber. Foto: DR
Emil Obels fortolkning af mousse-bomber. Foto: DR

- Emil er lidt som Tobias. Det er lige meget, hvad de rører ved, så bliver det godt. De har begge to en naturlig flair for smag, farver og for få ting til at se fantastiske ud, siger han.

- Kan man ligefrem tale om talent for at bage?

- Ja, det kan man. Talent til at tænke i nye baner. Men talent gør det ikke alene. Man skal også øve sig. Jeg plejet at sige, at man kommer langt med talent, men man kommer endnu længere med hårdt arbejde, siger Markus Grigo, der ikke havde set Emil Obel udfolde sig mange gange, før han vidste, hvem der ville vinde i år.

- Efter to eller tre programmer tænkte jeg virkelig; 'Hvem skal slå ham?', siger 'Den store bagedyst'-dommeren, der er med igen næste sæson, når Timm Vladimir siger 'Klar, parat, bag'.

DR slår fast: Det må du IKKE, hvis du vil være med i Bagedysten


 

Læs meget mere om dette års udgave af 'Den store bagedyst' her:
Frustration i populært DR-program: - Det er snyd
Det så du ikke på tv: 'Bagedyst'-deltager i alvorlig ulykke
'Bagedysten' koster dyrt: DR-speaker kan ikke få andre jobs
Ude af 'Den Store Bagedyst': Det her kostede mig finalen
Det så du ikke på tv: Tyrede dejklump i konkurrents kage
Stor brøler i 'Den store bagedyst': - Det er vores skyld
Efter cremekollaps: Derfor er Bagedyst-Albert lettet over exit
Har du også undret dig?: Vigtig detalje mangler i 'Den store bagedyst'
Peter fra Bagedysten til grin på Twitter: - Nyd underholdningen i det