Husker du Jørns bror Mads? Sådan går det ham i dag

Bror Mads trives og bor på gården hos sine plejeforældre, skriver TV 2

Fra venstre ses mor Anni med Mads mellem benene, Lilli og Jørn. Foto: JOHNNY BONDO/TV2
Fra venstre ses mor Anni med Mads mellem benene, Lilli og Jørn. Foto: JOHNNY BONDO/TV2

TV 2's hjerteskærende fortælling om mors lille dreng Jørn har givet hr. og fru Jensen sorger. Mere end det. Den har rejst en diskussion om, hvorvidt landets kommuner følger nok op på sociale sager.

Det sker, efter TV 2 for tredje gang folder historien om Jørn, der nu er blevet stor, og som er blevet svigtet af stort set alle andre end sine plejeforældre, ud for danskerne i bedste sendetid i en dokumentarserie.

Man har kunnet følge med i Jørns tragiske liv allerede fra begyndelsen, hvor stærke billeder zoomede ind på forældrenes manglende overskud og forståelse for deres lille søn.

Svigtet forsatte, indtil en plejefamilie tog over. Den manglende kærlighed til Jørn i de første måneder af hans liv kædes sammen med hans autisme, ADHD og sociale vanskelligheder.

Som Jørn så ud i programmet for 10 år siden. Foto: TV2 Danske kendte Pædagog for 'mors lille dreng': - Det smerter mig at se Jørn

I trilogiens sidste del, der har titlen 'Mors lille dreng på egne ben', fortæller TV 2, at Jørn har et stofmisbrug og fortsat kæmper med at finde ståsted i sit liv. Den i dag 19-årige Jørn er dog ikke enebarn. Han har også en bror, Mads.

Mads har det godt
I forbindelse med, at den tredje og sidste del af fortællingen blev sendt i æteren torsdag, skriver TV 2 nu, at lillebror Mads trives med tilværelsen.

- Mads har det rigtig godt, trives og udvikles som alle andre både socialt og fagligt, fortæller Lilli Bach Andersen, der er plejemor til både Mads og Jørn, til TV 2.

Jørn er nu myndig, og som plejemoderen Lille siger, har Jørn retten over sit eget liv - også retten til gå i hundene.

Svære overvejelser
Det gælder ikke Mads, der stadig bor hos plejeforældrene Lille og Uffe, men inden de takkede ja til at overtage Mads, var de i tvivl om, hvorvidt det var det rigtige at gøre.

- Da vi overtog Mads, tænkte jeg over, om han ville udvikle sig som Jørn. Men min største overvejelse var faktisk, at vi var 40 år, da vi overtog Mads, og at vores egne biologiske børn var ved at flytte hjemmefra. Så vi tænkte på, hvordan det ville være for ham at få så gamle forældre. Men vi endte jo med at takke ja, fortæller Lilli Bach Andersen til TV 2.

En ti-årig Jørn, da TV 2 besøgte ham anden gang. Allerede her var Bjarne ude af billedet. Foto: Dokumentarkompagniet/TV 2 Film, tv & radio 'Mors lille dreng': Hvor forsvandt Jørns far hen?