Husker du ’X Factor’-Chili? Det laver hun i dag

Sidste års nummer to har sat musikken i baggrunden for i stedet at fokusere på skolen

Chili var tilbage i 'X Factor'. Denne gang som publikum. Foto: Mogens Flindt
Chili var tilbage i 'X Factor'. Denne gang som publikum. Foto: Mogens Flindt

Det kom som et chok for de fleste, da Morten Nørgaard og ikke unge Chili Pedersen kunne lade sig hylde som vinder af sidste års 'X Factor'.

Fredag var Chili tilbage i DR Byen, hvor hun sidste år måtte lade sig nøje med en andenplads, og der var tale om gensynets glæde.

- Det er vildt underligt. Det er lidt en blandet følelse. Jeg har aldrig prøvet at være publikum før, men det er sjovt at prøve det. Det bringer gamle minder frem, smiler hun.

Sanne Salomonsen går ind til finalen uden at have en artist blandt deltagerne. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Sannes store nedtur

I dag går hun i 2.g på Himmelev Gymnasium i Roskilde, og det er her, hun lægger sit fokus.

- Det går fint, og der er meget at se til, men jeg hygger mig egentlig bare på skolen og laver lidt musik derhjemme. Jeg tager det stille og roligt, fortæller Chili.

Da hun deltog i 'X Factor', sidste år, var hun en af profilerne. Blandt andet fordi hendes vokal var trænet gennem talrige optrædener i musicals.

- Jeg har holdt en lille pause fra musicals og så videre, jeg har bare fokuseret på skolen. Jeg skal også finde ud af, hvad jeg gerne vil lave af musik. Jeg har eksperimenteret lidt derhjemme med sangskrivning og sådan noget.

- Selv om jeg fokuserer på skolen, og det er mit hovedfokus, så begynder jeg langsomt at gøre mig til klar til, når der kommer jobs. Det vil sige at få skrevet nogle sange, som jeg kan stå inde for og sådan noget, siger Chili.

Foto: Christian Ørtoft INTL. MusikNYT 'X Factor'-stjerner svigter fan: - De kan rende mig i røven

Til næste sommer er hun færdig på gymnasiet, og så forventer hun, at musikken vil komme til at fylde endnu mere.

- Jeg skal lave noget med musik i en eller anden forstand fremover. Det ved jeg bare. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skulle lave. Jeg overvejer, om musikkonservatoriet kunne være en løsning, men det er bare en tanke, jeg har. Jeg har lidt forskellige muligheder, men fælles er, at musik er en del af det, understreger hun.

Fredag aften måtte 'X Factor' sige farvel til Sigmund Trondheim, og næste fredags finale kommer derfor til at bestå af gruppen Place on Earth samt Remees to artister Jamie Talbot og Rasmus Therkildsen.

Se video nedenunder, hvor Chili var med i 'X Factor'

25 kommentarer
Vis kommentarer