Annonce:
Annonce:

Ikonisk program tilbage: Intet er som det plejer

'Fangerne på fortet' er tilbage på skærmen, men der er foretaget en del ændringer i det populære tv-show

Monique og hendes tigre vil ikke længere være at finde i den danske, norske og polske udgave af 'Fangerne på fortet'. Foto: Anthon Unger
Monique og hendes tigre vil ikke længere være at finde i den danske, norske og polske udgave af 'Fangerne på fortet'. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- Monique, tigerhovedet!

En sætning, der for trofaste fans af 'Fangerne på fortet' nok er synonym med det mangeårige tv-show. Men når Viaplay mandag har en spritny sæson af underholdningsprogrammet fra det franske fort klar, kommer den ikke til at lyde.

Hverken Monique eller hendes tigre er nemlig en del af programmet, for Nent Group, der står bag Viaplay, har valgt, at man fra og med årets sæson ikke længere vil bruge dyr. I stedet har man skruet op for adrenalinen i de andre udfordringer.

Og det er en beslutning, der deler vandene hos årets deltagere.

Tigre og krybdyr er fortid i 'Fangerne på fortet'. Foto: Anthon Unger
Tigre og krybdyr er fortid i 'Fangerne på fortet'. Foto: Anthon Unger
 

- I det nostalgiske perspektiv mangler det selvfølgelig, at der er nogle tigre og nogle krybdyr, men jeg syntes også, det var synd for tigrene. Og de kommer meget godt rundt om det med nye udfordringer, der er lavet, siger realitydeltager Philip May til Ekstra Bladet.

Flere deltagere mener dog også, det er en smule ærgerligt.

Annonce:

- Jeg kan jo godt forstå, at der er nogen, der mener, det er dyrplageri. Men jeg var jo dernede sidste sæson, hvor dyrene så ud til at have det rigtig godt. De blev passet på og plejet. Så på den ene side kan jeg godt forstå, man har gjort det, og på den anden side synes jeg også, man fjerner noget, der er ikonisk, lyder det eksempelvis fra bage-kendis Micki Cheng.

TV3: Derfor har vi fjernet dyrene

Programdirektør på TV3, Kenneth Kristensen, fortæller til Ekstra Bladet, at beslutningen om at fjerne tigre og krybdyr fra 'Fangerne på fortet' gælder alle Nent Groups produktioner på tværs af de forskellige lande.

'Efter produktionen af 'Fangerne på fortet' i 2019 meldte vi klart ud, at vi fremadrettet ikke ønskede, at vilde dyr skulle indgå i vores produktioner – og vi tog dengang en beslutning om, at vi ikke ønskede at producere mere 'Fangerne på Fortet', hvis vilde dyr var en del af konkurrencerne og omgivelserne på Fort Boyard', forklarer han i en mail og fortsætter:

'Det har vi naturligvis stået fast på, og derfor indgår vilde dyr ikke i alle NENT-producerede udgaver af 'Fangerne på fortet', som foruden Danmark også tæller den norske og polske udgave af formatet.'

'Et lorte-twist'
Finaleudfordringen i tigerburet er efter beslutningen om at fjerne dyrene ligeledes blevet ændret.

Deltagerne skal fortsat samle nøgler undervejs gennem fortets udfordringer, men også ledetråde, som i sidste ende er afgørende for, hvem der vinder de 50.000 kroner til et velgørende formål.

Og det skaber helt ny dramatik i opløbet - et twist, der langtfra huer alle årets deltagere.

- Det er et lorte-twist, vil jeg gerne sige. Ej, det er det ikke. Det sætter jo spændingen på et nyt niveau, og det gør, at alle kan vinde

- Men jeg synes faktisk også, der går noget af denne der følelse af, at man skal gøre sit bedste i alle udfordringerne undervejs. Man kan bare fjolle sig igennem, og så bum – få nøglerne til sidst, lyder det fra den tidligere 'Bagedyst'-deltager Ditte Julie Jensen.

I den nye finaleudfordring kan alt ske. Selvom et hold har tabt hele vejen igennem, kan de løbe med sejren til sidst. Foto: Anthon Unger
I den nye finaleudfordring kan alt ske. Selvom et hold har tabt hele vejen igennem, kan de løbe med sejren til sidst. Foto: Anthon Unger
 

Annonce:

Programdirektør hos TV3 Kenneth Kristensen mener dog, at den nye finale gør programmet mere spændende.

'Vi valgte at lave et nyt finalegame for at gøre finalen mere spændende. Det betyder jo også, at der i finalen er en del af spillet, hvor seerne kan gætte med, hvilket vi anser som en styrke for programmet og for seeroplevelsen', siger han.

Sådan foregår den nye finale

Finale-gamet foregår i fortets skatkammer. 

For at komme ind i skatkammeret, skal hvert hold bruge i alt fem nøgler – har man ikke skaffet alle fem nøgler i udfordringerne på fortet, skal man dreje dét antal nøgler, man mangler, fri i cylinderen.

Så snart et hold har fem nøgler, må de gå ind i skatkammeret. Her skal holdet låse op for deres guld, samle guldmønterne sammen og putte dem op i deres kiste – og så snart man har samlet guld, der svarer til 50.000 kroner, frigives de ledetråde, holdet har samlet undervejs i udfordringerne på fortet. Og så starter nøgleordsudfordringen.

Her skal holdene gætte nøgleordet. Hvis ikke man har indsamlet nok ledetråde undervejs – og dermed ikke kan gætte nøgleordet ud fra de ledetråde, man har samlet i udfordringerne – kan man ofre en holdkammerat, og så får man i stedet en ledetråd. Det må man gøre to gange.

Ledetrådene består af ord. Sammen med nøgleordet, som hvert hold skal gætte, danner ledetrådene et nyt ord. Det kan eks. være, at et hold har samlet tre ledetråde i udfordringerne, og ledetrådene er:

LEGE

VIDUNDER

ØNSKE

Nøgleordet er i dette tilfælde BARN, så ledetrådene sammen med nøgleordet (som deltagerne skal gætte) bliver til:

LEGEBARN

VIDUNDERBARN

ØNSKEBARN

Når nøgleordet er gættet korrekt, tager man sin kiste med guld og løber ud af skatkammeret og sætter kisten på piedestalen – og dén der gør det først, har vundet de 50.000 til et velgørende formål.

Kilde: Nent Group Danmark

Som noget nyt er det desuden fast, at alle vinderhold sikrer sig 50.000 kroner, så beløbet ikke længere bestemmes af, hvor mange mønter der samles ind.

Alle afsnit af 'Fangerne på fortet' kan ses på Viaplay fra 8. november.

Vinderholdet sikrer sig automatisk 50.000 kroner til velgørenhed. Foto: Anthon Unger
Vinderholdet sikrer sig automatisk 50.000 kroner til velgørenhed. Foto: Anthon Unger

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør første afsnit af Ekstra Bladets nye, ugentlige podcast med Anna Thygesen herunder. Podcasten Kvindetribunalet handler om sms-pressemødet og forskellen på mandlige og kvindelige sexkrænkere

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: