Inden 'Vild med dans'-finalen: Det er umenneskeligt hårdt

Mads og Molly er virkelig faldet i hak, fortæller Søs Egelind, men de kører også på pumperne

Søs Egelind med Mads Vad og datteren Molly. Foto: Mogens Flindt
Søs Egelind med Mads Vad og datteren Molly. Foto: Mogens Flindt

I 2015 måtte Søs Egelind nøjes med en fjerdeplads i ’Vild med dans’. I aften kan datteren Molly Egelind tage de sidste skridt, når hun entrerer finale-dansegulvet i Horsens med sin dansepartner Mads Vad.

Han vandt ’Robinson’: Det skal pengene bruges på

På sidelinjen vil mor selvfølgelig sidde klar og følge dysten mod Simon Stenspild og Asta Bjórk Ivarsdottir.

– Jeg vidste godt, at Molly er musikalsk og har rytmesans, men det kommer bag på mig, at hun har kunnet blive så god. Jeg har set hende til fester, hvor hun har givet den gas, men det her er jo noget helt, helt andet, griner Søs Egelind og tilføjer.

- Jeg synes jo, at hun skal vinde. Det er jo min unge, og hun gør det super, super godt, så det er klart, at jeg hepper på hende. Jeg ved, at de gør alt, hvad de kan, og vi kommer til at heppe alt, vi kan. Når det er sagt, så tror jeg også, at man overlever, hvis ikke man vinder.

Som det kan ses her, så giver mor den gas, når Molly og Mads tryller på dansegulvet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Som det kan ses her, så giver mor den gas, når Molly og Mads tryller på dansegulvet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Faldet i hak
Søs Egelind har været en del af dansk showbusiness siden midten af 80’erne. Men lige i ’Vild med dans’ forsøger hun at blande sig så meget udenom, som hun nu kan.

– Jeg snakker kun om de her ting med Molly, hvis hun selv synes, vi skal snakke om dem. Jeg havde min oplevelse, og nu har hun sin.

– Jeg ved, at de er utroligt trætte, for det er jo umenneskeligt hårdt, det de går igennem. Samtidig er det også bare en kæmpe, kæmpe oplevelse. Det ved jeg jo selv, siger Søs Egelind, der også selv dansede med Mads Vad.

– De er virkelig faldet i hak med hinanden og har haft en fantastisk tid sammen. Nu handler det om at nyde de minutter, de har tilbage, forklarer hun.

Søs Egelind har trofast heppet datteren frem mod finalen. Foto: Mogens Flindt
Søs Egelind har trofast heppet datteren frem mod finalen. Foto: Mogens Flindt

- Er det ikke svært at blande sig udenom?

- Jeg kalder mig dance-mom from hell. Jeg har det ligesom de der amerikanske mødre, som har børn i skønhedskonkurrencer. Det er simpelthen så rædselsfuldt, så jeg prøver at tone det lidt ned. Ligesom med alt muligt andet, så har børn bedst af at drage deres egne erfaringer. Hvis de har brug for råd og vejledning, så må de komme til mig.

Dansk skuespiller måtte i genoptræning: Fik skåret pulsåren over

- Har hun så været forbi og spørge dig til råds?

- Det var primært i starten og i forhold til det med at sige ja til at være på landsdækkende tv hver fredag, og hvad det indebærer. Det diskuterede vi en del. Men jeg syntes jo, at det var det sjoveste i hele verden at være med i, og det ved jeg, at hun også gør. Hele hendes ansigt stråler af glæde.

Dansepar misser finalen: Derfor røg vi ud

Giver en omgang
Hvis Molly og Mads Vad vinder konkurrencen, vil der være kontant afregning til mor. I begyndelsen af programmet spillede Søs Egelind 1000 kroner på, at datteren ville vinde. Hvis det sker, vil det give 4500 kroner lige i lommen.

– Så giver jeg en rigtig god omgang. Ikke mindst til den meget, meget tapre Benjamin, som er gift med Molly. Han har kørt showet derhjemme, og hvis hun vinder, så tilhører trofæet i høj grad også mand og barn.

– Man tænker dans og drømmer dans, når man er med. Det er sikkert sindssygt irriterende at være i nærheden af, men der har ikke været noget piv eller ballade. De har været tapre, så de skal også have en ekstra stor julegave, lover Søs Egelind.