Annonce:
Annonce:

Jan om overraskende sygdom: Nu giver tingene mening

Jeg har godt selv kunnet mærke, at der var nogle ting, der ikke var, som de skulle være, erkender Jan Møller Larsen, der lider af den sjældne sygdom akromegali

En tur i tv fik lægerne til at kontakte Jan Møller Larsen. Foto: Tariq Mikkel Khan
En tur i tv fik lægerne til at kontakte Jan Møller Larsen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Jan Møller Larsen har i omkring 15 år levet med en tumor uden at vide, han var syg.

Det opdagede fire læger derimod, da de så ham i Aftenshowet tidligere på året, hvor han sammen med sin voksne datter fortalte om, at hun var konverteret til Islam.

Jan medvirkede i Aftenshowet – så slog fire læger alarm

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

De fire læger vurderede alle, alene ud fra at have set Jan Møller Larsen på tv-skærmen, at han kunne lide af den sjældne sygdom akromegali, der rammer 70 danskere om året.

Akromegali er en sygdom, der forekommer, når kroppens kommandocentral hypofysen, der er på størrelse med en ært, begynder at producere for meget væksthormon. Det skyldes typisk en godartet tumor og symptomerne er blandt andet større fødder og hænder.

Annonce:

Her til aften var han derfor tilbage i studiet for at fortælle om den noget surrealistiske oplevelse, der betyder, at han skal opereres allerede i starten af maj.

- I starten var jeg meget forundret, rystet og chokeret, fordi det kom fuldstændigt bag på mig. Jeg var fuldstændigt uforberedt på det, og jeg havde aldrig hørt om sygdommen før, så jeg skulle ind og undersøge, hvad det overhovedet gik ud på, fortalte han i studiet.

Ramt af sygdom: Ole Thestrup dropper forestilling

Her sad han sammen med tv-lægen Peter Qvortrup Geisling, som var blandt dem, der tog kontakt til Jan Møller Larsen efter at have set ham i tv. Og som sammen med Jan Møller Larsen tog til Rigshospitalet for at få ham undersøgt.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Den fysiske forandring satte sine spor på hans krop over en periode på 15-20 år.

Annonce:

- Jeg har for mange år siden godt selv kunnet mærke, at der var nogle ting, der ikke var, som de skulle være. Min vielsesring blev klippet af, mit blodtryk var også steget, min skostørrelse, hævelse på benene og svedproduktionen. Bare man slår et søm i en væg, så begynder det at pible frem, fortalte Jan Møller Larsen, der også er begyndt at snorke, fordi hans tunge er vokset, ligesom hans stemme er blevet mere dyb.

Han skal opereres 8. maj på Rigshospitalet.

- Jeg håber selvfølgelig, at det kommer til at gå godt, men lige nu er jeg i første omgang bare taknemlig for, at jeg blev kontaktet af lægerne, fortalte Jan Møller Larsen tidligere på dagen til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: