Kæmpe DR-succes vender tilbage

DR's dramaserie 'Bedrag III' med afdøde Nedim Yasar på rollelisten får sæsonpremiere 6. januar

Her ses hovedrollerne Nicky (Esben Smed), Alf (Thomas Hwan) og Anna (Maria Rich). Foto: Thomas Howalt Andersen/riddertoft
Her ses hovedrollerne Nicky (Esben Smed), Alf (Thomas Hwan) og Anna (Maria Rich). Foto: Thomas Howalt Andersen/riddertoft

DR-serien, hvor den nu afdøde radiovært og tidligere bandemedlem Nedim Yasar medvirker, vender tilbage i begyndelsen af det nye år.

I en pressemeddelelse fra DR bemærkes det, at handlingen i 'Bedrag' - med alt hvad det indebærer af bandekrig og vold - er hyperaktuel.

'Omdrejningspunktet i sæson tre af 'Bedrag' er hvidvaskning af penge og bandekrig, som i den grad er hyperaktuelt. I Danmark har der den senere tid været bandeopgør på Nørrebro, hvor serien har sit udgangspunkt, samtidig med at den ene hvidvaskskandale efter den anden har taget overskrifter', lyder det fra DR.

Om kap med virkeligheden
Jeppe Gjervig Gram, der er hovedforfatter til alle tre sæsoner af 'Bedrag', siger om tilblivelsen af den kommende sæson:

'Det har føltes som om, vi skrev om kap med virkeligheden til sæson tre af 'Bedrag'. I de første to sæsoner jagtede vi banditter i habitter og erhvervssvindlere i dyre direktørkontorer, men der er et andet kriminelt pengekredsløb, jeg siden første sæson har drømt om at udforske: de organiserede kriminelles penge.'

'Inspiration til sæsonen havde vi oprindeligt fundet i en enorm hvidvasksag mod en af verdens største banker, som systematisk vaskede milliarder for narkokarteller. Og jo dybere vi fik gravet os ned i de danske forhold, jo mere gik det op for os, hvor højaktuel vores tredje sæson var – og det har været helt unikt og spændende at skrive om kap med tiden.'

Nedim Yasar havde netop udgivet en bog og medvirket i DR-serein 'Bedrag', da han blev skudt af endnu ukendte gerningsmænd. Foto: Jakob Jørgensen Film, tv & radio Afdød radiovært medvirkede i 'Bedrag': DR aflyser optagelser

Nedim Yasar er på rollelisten, når 'Bedrag III' ruller over skærmen i begyndelsen af det nye år. Foto: Jan Sommer
Nedim Yasar er på rollelisten, når 'Bedrag III' ruller over skærmen i begyndelsen af det nye år. Foto: Jan Sommer
 

Alt var optaget
DR har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at drabet på Nedim Yasar ikke kommer til at have indflydelse på serien.

- Nedim Yasars medvirken i 'Bedrag' er uændret. Det var en af de sidste optagedage på det tidspunkt (hvor han blev dræbt, red.), så alt var optaget med ham, oplyser DR Kommunikation og Presse.

I tv-serien spiller Nedim, der blev skuddræbt efter receptionen på sin bog 'Rødder - en gangsters udvej', en bandeleder over for en af hovedrollerne, Esben Smed. Nedim blev 31 år.

Han kom ud af bandemiljøet gennem et exitprogram, hvorefter han begyndte at læse til pædagog. Han var samtidig radiovært på Radio24syv i programmet 'Politiradio'.

'Bedrag III' har premiere på DR1 og DRTV klokken 20 søndag 6. januar. Har man brug for at få genopfrisket handlingen fra de tidligere sæsoner, kan de begge ses allerede nu på DRTV.