Kamp om tv'et i aften: Mikkel mod Sanne

Hansen og co. kæmper ikke bare mod Sverige i aften. De skal også slå 'X Factor'

Mikkel Hansen og co. spiller håndboldsemifinale midt under X Factor i aften. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Hansen og co. spiller håndboldsemifinale midt under X Factor i aften. Foto: Lars Poulsen

Vi danskere plejer ikke at holde os tilbage, når det handler om at brokke os over, hvad der bliver sendt i fjernsynet. 'Der er altid genudsendelser', lyder det igen og igen.

Sanne Salomonsen og resten af X Factor-holdet skal kæmpe benhårdt mod håndbolddrengene om seernes gunst i aften. Foto: Mogens Flindt
Sanne Salomonsen og resten af X Factor-holdet skal kæmpe benhårdt mod håndbolddrengene om seernes gunst i aften. Foto: Mogens Flindt

Men i aften havner mange i lidt af et dilemma - eller luksusproblem om man vil.

Lige omkring klokken 20.30 vil der være kamp om fjernbetjeningen i de danske stuer. For skal man se 'X Factor', hvor Sanne skal udvælge sine favoritter, eller er det EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige, der skal banke ud af tv-apparatet?

Vild forklaring: Derfor ser 'X Factor'-stewardessen så sur ud

Problemet kunne fikses, hvis DR valgte at flytte 'X Factor' en halv time, som det tidligere er sket, når der har stået en vigtig sportskamp i vejen. Aftenens såkaldte five chair challenge er optaget for adskillige uger siden, mens Hansen, Landin og Lindberg kæmper direkte på TV2.

Men hos DR har man ikke tænkt sig at lave om på aftenens tv-program, siger planchef på DR, Peter Rosberg, der ikke er i tvivl om, hvad han synes, folk skal vælge.

- Jeg synes selvfølgelig, at danskerne skal se 'X Factor' i aften. Det er rigtig godt, siger han med et glimt i øjet.

Han er med på at håndboldkampen trækker i mange, og derfor er han glad for, at DR har alternativer at tilbyde deres 'X Factor'-fans.

- Man kan jo se det på dr.tv, når man vil. Desuden genudsender vi 'X Factor' lørdag eftermiddag klokken 17.30, siger Peter Rosberg.

Husker du Anna fra 'X Factor'? Nu skal hun på den store scene

Han fortæller, at DR har overvejet at rykke 'X Factor', men valgte ikke at gøre det.

- Det er et meget veletableret program på et meget veletableret tidspunkt. Hvis vi rykker det, vil nogle ikke opdage det, og så bliver de snydt. Desuden vil det betyde, at vi skulle rykke 'Disney Sjov', som også er et meget veletableret program på et meget veletableret tidspunkt, så vi holder fast i at sende, som vi plejer, siger han og fastslår:

- Der er jo stadig mange, der ikke ser håndbold. Så kan de se 'X Factor' på DR.

Det er mellem klokken 20 og 21, at DR sender 'X Factor', mens kampen mellem Danmark og Sverige fløjtes i gang klokken 20.30.