'Kender du typen'-ekspert får sit tv-show på DR

Flemming Møldrup får sit eget bogprogram på DR

Livsstilsekspert Flemming Møldrup er strategisk og kreativ rådgiver i kommunikations- og konsulentbureauet MäRK. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR
Livsstilsekspert Flemming Møldrup er strategisk og kreativ rådgiver i kommunikations- og konsulentbureauet MäRK. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Babylykke: DR-vært har født

Han er kendt fra tv-successen 'Kender du typen', hvor han sammen med sin kollega Anne Glad og vært Mads Steffensen besøgte mere eller mindre kendte danskere for at gætte, hvem der bor i hjemmet. Nu får han sit eget bogprogram på DR K.

I programmet, der har fået det TV 2-danseprogram-klingende navn ’Vild med bøger’, inviteres en aktuel dansk forfatter sammen med en kendt læser i studiet, hvor de skal tale om og anbefale bøger, der har givet dem spændende, fantastiske eller bare helt anderledes læseoplevelser.

Programmet er til alle med interesse for bøger og tager hver uge udgangspunkt i nye emner og genrer, oplyses det i en pressemeddelelse.

'Kender du typen'-holdet, da Flemming Møldrup legede med. Foto: DR / Karoline Nederby
'Kender du typen'-holdet, da Flemming Møldrup legede med. Foto: DR / Karoline Nederby
 

Begejstret læser
Værten på programmet Flemming Møldrup er selv en begejstret læser, og han glæder sig til at stå i spidsen for samtaler om bøger og litteratur.

- Jeg er glad for, at det er mig, der er blevet valgt som vært. Simpelthen fordi bøger er et spændende emne at lave tv om. Og fordi ambitionen ikke er at lave et litteraturprogram i klassisk forstand, men i stedet et bogprogram, som handler om lyst til at læse, og til samtaler om læsning, bøger og de temaer, som der kan læses ud af dem, siger Flemming Møldrup og fortsætter:

- Det er vigtigt for mig at understrege, at programmet ikke er et anmelderprogram. Der findes så mange dygtige anmeldere derude. Jeg er slet ikke anmelder. Jeg er læser. En begejstret læser. Og det er sådan set det, hele programmet går ud på.

Forfatter
Flemming Møldrup har udover sin tjans som livstilsekspert i ’Kender du typen’ på DR1 også en baggrund i det litterære fra 'Forfatterskolen for Børnelitteratur' på Århus Universitet.

Sidste år debuterede han med børnebogen ’Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv’.

Programmet ’Vild med Bøger’ er det første af en række nye programmer fra DR, der skal styrke dækningen af litteraturen, og hvor fokus er på kvalitets kulturindhold i bedste sendetid, oplyser DR.

’Vild med bøger’ sendes på DR K fra tirsdag den 3. oktober klokken 21.30-22.00.