Kendt blogger rasende på DR-værter: Løb grædende fra studiet

Foredragsholder og blogger Katrine Gisiger føler sig uretfærdigt behandlet af P3

Toft og Stegger får hård kritik efter en udsendelse. Foto: DR/PR FOTO
Toft og Stegger får hård kritik efter en udsendelse. Foto: DR/PR FOTO
Følg Film og tv

- Det er simpelthen så tarveligt, det I sidder og laver. Jeg er overhovedet ikke forberedt på det her.

Sådan lød meldingen mandag fra Katrine Gisiger, der er blogger, foredragsholder og influencer, da hun gæstede live-radioprogrammet 'Stegger og Toft' på P3.

Udmeldingen kom, efter de to værter, Julie Toft og Anders Stegger, havde afspillet et klip fra Gisigers podcast 'Perfekt Uperfekt' for hende og bloggeren Helse Mathilde, der også var gæst i programmet. I klippet lyder det umiddelbart, som om Gisiger og Helse Mathilde er midt i en samtale, hvor der bliver talt nedsættende om mænd med små penisser.

Efter klippet bliver en mand ved navn Lars, der netop har mindreværdskomplekser på grund af størrelsen på sin penis, hevet ind i radiostudiet.

Ifølge Gisiger var hun og Helse Mathilde, der begge hylder kropspositivisme på deres blogs, på ingen måde forberedt på, at det skulle ske, og de følte derfor, at det var et bagholdsangreb.

- På national radio blev jeg fremstillet som en, der havde mobbet. Og nu skulle vi høre mobbeofferet, siger Katrine Gisiger til Fagbladet Journalisten.

Ikke briefet
Over for fagbladet uddyber Gisiger, at hun følte sig trængt op i en krog, fordi hun ikke var blevet briefet om, at klippet ville blive afspillet, eller at der kom en mand i studiet, som ville være kritisk overfor hendes udtalelser.

Ifølge Gisiger var hun inden programmet udelukkende blevet fortalt af værterne, at hun skulle tale om kropsaktivisme, som er noget af det, Gisiger især behandler i sin podcast og på sin blog.

Ankerdal smutter - TV2 klar med ny 'Go' morgen'-vært

Først kort inden programmet blev hun ifølge hende selv informeret af Anders Stegger om, at programmet ville handle om mænd.

- Jeg tænkte, det var mærkeligt. Jeg arbejder med kvinder, så jeg har ikke så mange holdninger at ytre om mænd, siger Katrine Gisiger til Fagbladet Journalisten og uddyber, at hun mener, at værterne havde til hensigt at føre hende bag lyset med klippet og få hende til at fremstå dobbeltmoralsk.

På sin Instagram har hun efterfølgende uddybet sine tanker om episoden. Her skriver hun blandt andet:

'Jeg troede, jeg skulle bidrage til at hjælpe, men oplevede i stedet et bagholdsangreb. En bid fra min podcast blev afspillet, hvor det lyder som om jeg gør grin med mænd med små pikke. En fyr kom ind og fortalte hvor ked af det og vred han var blevet af at høre det og hvordan jeg selv ville have det hvis nogen snakkede sådan om mig. Han kiggede mig i øjnene og jeg har aldrig i mit liv oplevet så voldsom skam. Jeg følte mig som et usselt, bundråddent, egoistisk, dårligt menneske der skader andre', lyder det fra Gisiger.

Katrine Gisiger, der på sin blog taler for kropspositivsme, er rasende på P3. Her er hun fotograferet til et interview med Ekstra Bladet, som handler om at elske sin krop, som den er. Foto: Linda Johansen
Katrine Gisiger, der på sin blog taler for kropspositivsme, er rasende på P3. Her er hun fotograferet til et interview med Ekstra Bladet, som handler om at elske sin krop, som den er. Foto: Linda Johansen
 

Siger undskyld
I opslaget fortæller Gisiger også, at hun var så påvirket af oplevelsen efterfølgende, at hun brød grædende sammen. Samtidig sender hun en undskyldning til Lars, der mødte op i studiet, og argumenterer for, at klippet er taget ud af kontekst.

'Jeg var i chok og havde både lyst til at grave mig selv ned OG gå til modangreb. Jeg løb grædende fra studiet og vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. (...) Jeg formåede ikke at sige undskyld til Lars i går, så det gør jeg nu: 'Lars. Det har aldrig været min mening at du skulle føle dig utilpas af at høre min podcast. Jeg har en fornemmelse af du kun har hørt den bid, så håber du vil høre resten. Så får du forhåbentligt et bedre billede af hvad jeg står for', fortsætter hun.

'Bagedysten' koster dyrt: DR-speaker kan ikke få andre jobs

Episoden har også fået Helse Mathilde til tasterne på de sociale medier.

'Jeg er så rasende, at jeg ikke kan finde afløb for vreden. Jeg havde ikke engang energi til at træne i dag (!), selvom at det altid er metoden. Jeg er ked af det og jeg føler virkelig, at jeg har fået overtrådt mine grænser', skriver hun blandt andet på sin Instagram-profil og sender en hilsen til de mange følgere, der har sendt hende positive beskeder.

Til Ekstra Bladet uddyber hun kort, at hun forventer en undskyldning fra værterne på P3.

- Jeg er meget ked af det, føler mig krænket, og jeg er rasende. Jeg vil have en undskyldning fra værterne på P3, siger hun.

Ikke taget ud af kontekst
Tine Maria Borresø, der er redaktionschef hos DR Kultur, mener ikke, at de to værter har ført Gisiger bag lyset, eller at klippet er taget ud af kontekst. Hun er derimod overrasket over, hvordan Gisiger og Helse Mathilde har reageret på episoden.

- Vi sagde ikke, at vi ville afspille lige netop det klip. Men vi tænkte, at de selv var klar over, hvad de havde sagt i podcasten, og at det ville være en lille ting. At de ville grine af, at de selv var faldet i fælden og kommet til at bodyshame mænd, selv om de kæmper for kropspositivisme, siger hun til Journalisten og understreger, at meningen med klippet var at skabe en god debat.

Kendt radioprogram skifter kanal

Hun erkender dog, at de på redaktionen skulle have briefet gæsterne bedre.

- I bagklogskabens klare lys kan jeg se, at vi ikke skulle have behandlet dem som professionelle kilder. Vi skulle have taget dem meget mere i hånden og sagt: ’Vi vil afspille det her klip fra jeres program for at symbolisere, at I selv falder i bodyshaming-fælden', siger hun til Journalisten.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Gisiger, men det har ikke været muligt.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.