Annonce:
Annonce:

Kira Eggers forsvarer udskældt program: Giv det nu en chance

Kira Eggers, der selv er med i 'Min fede træner', mener, at folk dømmer programmet alt for tidligt

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

TV3's nye satsning 'Min fede træner' hvor fire kendte mennesker skal tage på, og efterfølgende tabe sig sammen med en almindelig, overvægtig dansker, har fået en hård medfart fra både eksperter og seere.

Flere danskere er gået amok på TV3's facebookside, hvor de kalder programmet 'klamt og usmageligt'. Derudover lægger mange folk vægt på, at TV3 udstiller overvægtige og 'fatshamer' - altså udskammer overvægtige.

Men nu kommer en af de fire medvirkende kendisser - træneren og bloggeren Kira Eggers - programmet til undsætning.

- Jeg er ked af den drejning, som programmet har taget. Jeg synes, at folk skal se alle afsnittene, før de udtaler sig, siger Kira Eggers, der er meget overrasket over den store mængde kritik, som programmet har fået.

Seere amok efter TV3-program: Luk programmet nu

Annonce:

Forstår folk reagerer
I gårsdagens afsnit hører man blandt andet bloggeren Mascha Vang sige, at hun ikke kan forstå, at svært overvægtige mennesker spilder deres liv. Senere spiser Mascha Vang, som en del af sin kamp for at tage på, toastbrød med peanutbutter og siger til kameraet: ’Tyksak in the making’.

Kira Eggers kan godt forstå, at nogle af kommentarerne kan virke stødende, og at det har fået folk til at reagere så kraftigt.

- Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle mennesker og føler sig ramt. De har måske kæmpet længe med overvægt, også kommer der sådan en udtalelse. Jeg ville nok selv sige tingene anderledes, men det er også fordi jeg til dagligt arbejder med overvægtige, siger Kira Eggers og fortsætter:

- Men igen Mascha kan jo ikke rigtigt få lov til at åbne munden, uden at alle har en mening om hende, uanset hvad hun så siger. Hun er også nem at gå efter, og det gør mig ked af, at det nu er programmets præmis.

Seerne raser over TV3 inden premiere: Usmageligt og direkte hån

Ikke alle er ofre
Eggers er uddannet kostvejleder og personlig træner, og hun mener, at rigtig mange gør overvægtige til ofre.

Annonce:

- Jeg ved godt, at der er sket nogle ting i folks liv, og at alle har en historie, men ikke alle mennesker er ofre. Nogle har bare dårlige vaner, og der kan man gå ind og hjælpe. Jeg arbejder efter nogle helt andre parameter, og mit udgangspunkt var at hjælpe et andet menneske, siger hun om sin deltagelse i programmet.

Hun mener desuden, at mange gør overvægtige til syge, hvilket langt fra er sandheden.

- I øjeblikket siger man nærmest, at alle overvægtige har en spiseforstyrrelse, har lavt stofskifte eller er store på grund af sygdom, men det er langt fra hele sandheden. Nogle har også bare dårlige vaner, eller en ustruktureret hverdag, der gør, at man tager på. Og det er det, jeg gerne vil vise i programmet, og det er det principper, jeg arbejder ud fra.

- Men er præmissen så ikke forkert, for du er jo den eneste, der har en uddannelse inden for det her område ud af de fire kendisser, der er med.

Overlæge i ætsende kritik af nyt tv-program: Vanvid  

Annonce:

- Man skal passe på med at udtale sig om det, fordi jeg ved ikke, hvad der er sket bag scenerne. Jeg ved bare, at der er dygtige folk tilknyttet. Jeg kan bare sige, at ud fra mit daglige arbejde, så har jeg stor forståelse for den enkeltes situation, siger hun.

Flere steder på sociale medier er der blevet opfordret til boycot af programmet, og det mener Kira Eggers er fuldstændig overdrevet.

- Der er fem programmer tilbage, så man skal lige give det en chance. Der er nogle rigtige fine personlige fortællinger i det.

'Min fede træner' bliver sendt hver onsdag klokken 20.00 på TV3.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: