Kjeldbjerg om ’Robinson’-snydere: De har mistet jordforbindelsen

Der er ingen forståelse eller sympati fra Jakob Kjeldbjerg, som gerne havde set Michael Backer og Mathias Lynge ude af programmet langt tidligere

Veteranholdet, der består af tidligere deltagere, får besked om, at Backer og Mathias har snydt igen. Foto: TV3
Veteranholdet, der består af tidligere deltagere, får besked om, at Backer og Mathias har snydt igen. Foto: TV3

De var hentet ind i programmet, som helte. Som seje overlevere, der aldrig giver op.

Men i aftenens afsnit af ’Robinson Ekspeditionen’ måtte Mathias Lynge og Michael Backer forlade programmet i vanære, efter to gange at være blevet afsløret i snyd ved at anskaffe sig mad i nærliggende fiskerlandsbyer.

Jakob Kjeldbjerg havde fået nok og smed de to tidligere ikoner ud af programmet.

Læs deres version her: Michael Backer og Mathias Lynge med værten Jakob Kjeldbjerg. Foto: TV3 Film, tv & radio Det så du ikke på tv: ’Robinson’-snyderne var på vildt eventyr

Da det første snyd blev afsløret, forholdt Jakob Kjeldbjerg sig tavs. Det er slut nu, hvor Jakob Kjeldbjerg afslører, at stemningen mellem de to deltagere og værten var mere betændt, end man ser på tv.

- I det første ø-råd, hvor jeg hiver veteranerne ind, der siger jeg til de her gutter, at jeg står med kvalme ved tanken om, at en af dem kan gå hen og vinde. Det har man ikke brugt, jeg tror, man synes, det har været for groft. Men det står jeg ved.

- Sådan har jeg det også, når jeg har genset det på tv. Jeg synes simpelthen, det er så respektløst over for seerne og de andre deltagere, siger værten.

Michael Backer. Foto: TV3
Michael Backer. Foto: TV3

Minder om stjernenykker
Mathias Lynge og Michael Backer har i et Facebook-opslag forsvaret sig ved at sige, at deres forbudte færd til fiskelandsbyen var ’et lille eventyr’. Samtidig beskrev de sig selv som opdagelsesrejsende og bad i øvrigt kritikerne huske, at ’Robinson’ bare er en leg.

Thomas Jakobsen åbnede op om sin fortid, da han deltog i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: TV3 Film, tv & radio Tilbragte årevis i fængsel: ’Robinson’ ramte Thomas hårdt

Det giver Jakob Kjeldbjerg ikke meget for.

- Backer og Mathias’ forsøg på at forklare sig er jo næsten ligeså latterligt, som de svindelnumre, de har udført. Hvorfor dog ikke gøre som Andreas og beklage? Det minder mest af alt om to mennesker, der har fået stjernenykker, og som har mistet jordforbindelsen, fordi de har været med i ’Robinson’ én gang før. Jeg kan ikke finde anden forklaring.

- De siger også, det handler om, at vi bare vil have seere. Vi behøver ikke svindlere for at få seere. Folk har holdt af det her program i mange, mange år, og det vil de gøre fortsat. Det er udtryk for en selvopfattelse, der hører til på månen, siger Jakob Kjeldbjerg.

Jakob Kjeldbjerg er vært på 'Robinson' for 13. gang, men har aldrig oplevet noget lignende. Foto: Tariq Mikkel Khan
Jakob Kjeldbjerg er vært på 'Robinson' for 13. gang, men har aldrig oplevet noget lignende. Foto: Tariq Mikkel Khan

Problemer med produktionen
Jakob Kjeldbjerg er tydeligt frustreret, når han snakker om hændelsen, som han i dag tror har været planlagt.

- Det må jeg sige, efter at have set deres forsøg på at forklare sig, og den måde de gør det med Facebook-statements, hvor de har haft tid til at koordinere deres historier, siger Jakob Kjeldbjerg og fortsætter.

- De har siddet i et fly i timevis og haft mulighed for at aftale det. Det er så den sang, vi får fremadrettet. Fred være med det, det er som to svindlere, der får tid og lejlighed til at koordinere deres historier.

Mathias Lynge. Foto: TV3
Mathias Lynge. Foto: TV3

Blev behandlet som alle andre
Mathias Lynge og Michael Backer har selv fortalt i deres fælles Facebook-opdatering, at der skete nogle ting, som gjorde, at de ikke havde lyst til at samarbejde med produktionen. Hvad uenighederne bestod i, har de dog ikke ønsket at præcisere, og derfor giver Jakob Kjeldbjerg heller ikke meget for det.

Direkte henvendt til Mathias Lynge og Michael Backer, siger han.

- Så fortæl os dog hvad det er. Undskyld at vi ikke behandlede jer, som de stjerner, I er i jeres egen lille verden. At vi tillod os at placere jer på en øde ø ligesom alle de andre, at I ikke fik lov at bo på hotel, imens de andre kæmpede for at overleve. Jeg går ud fra, at det handler om, at vi tillod os at behandle dem som almindelige deltagere, siger Jakob Kjeldbjerg, der understreger, at hans kritik ikke er møntet på de andre veteraner.

- Tina, Tammaro og Ditte accepterede det, men det har de to fyre åbenbart ikke kunnet leve med.

Film, tv & radio Efter snyd i 'Robinson': - Der er virkelig kø ved håndvasken

Tv-værten har kun én ting, han for alvor kan prise sig lykkelig over, og det er, at man opdagede snyderiet forholdsvis hurtigt.

- Forestil dig at de var blevet afsløret i episode 10, eller efter en af dem måske havde vundet. Hvordan havde man siddet som seer? Man ville jo have kastet op ved tanken om, at en, der havde svindlet sig til det, nu stod med trofæet. Den tanke er forfærdelig.