Annonce:
Annonce:

Klagede over våbensikkerhed få dage inden tragedien

Ifølge kilder blev der set stort på sikkerheden under indspilning af Alec Baldwins nye westernfilm i USA

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Der var tidligere blevet klaget over våbensikkerheden på det filmset i USA, hvor en 42-årig filmfotograf torsdag blev dræbt af skud fra en rekvisit-pistol affyret af Hollywood-stjernen Alec Baldwin.

Det oplyser flere unavngivne kilder til avisen Los Angeles Times.

De tre anonyme kilder, der alle arbejder på filmsettet, siger, at generelle sikkerhedsprotokoller i branchen ikke blev fulgt særlig nøje under indspilningen af Baldwins westernfilm 'Rust'.

Det gjaldt blandt andet inspektionen af rekvisit-våben.

Ifølge kilderne fik det i sidste uge mindst én filmfotograf til at klage over våbensikkerheden til en gruppe produktionschefer.

Klagen skyldtes blandt andet en specifik episode lørdag, hvor en rekvisit-pistol gik af ved en fejl to gange.

De to skud blev affyret af Alec Baldwins stunt-double, der ellers var blevet fortalt, at der ikke var nogen ammunition i våbnet.

Annonce:

Det oplyser en af kilderne, der overværede episoden, til Los Angeles Times.

- Der burde have været en efterforskning af, hvad der skete. Der var ingen sikkerhedsmøder. Der var ingen forsikringer om, at det ikke ville ske igen. Alt, de (produktionsholdet, red.) ville, var at styrte afsted, siger kilden til avisen.

Det var en tydelig påvirket Alec Baldwin, der blev fotograferet, efter politiet havde afhørt ham efter den tragiske hændelse. Foto: Jim Weber/The New Mexican
Det var en tydelig påvirket Alec Baldwin, der blev fotograferet, efter politiet havde afhørt ham efter den tragiske hændelse. Foto: Jim Weber/The New Mexican

Forlod set i protest
Los Angeles Times skriver også, at et halvt dusin produktionsmedarbejdere skulle have forladt filmsettet i protest mod dårlige arbejdsforhold, få timer inden at den dødelige episode fandt sted.

Ifølge kilderne, som avisen har talt med, var flere filmfotografer og deres assistenter blandt andet frustrerede over meget lange arbejdsdage, problemer med at få udbetalt løn og lange pendlerture til og fra filmsettet nær Santa Fe i delstaten New Mexico.

Produktionsselskabet Rust Movie Productions siger i en udtalelse, at de ikke er blevet gjort bekendt med nogen officielle klager omkring sikkerheden på filmsettet.

Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Foto: Jim Weber/Ritzau Scanpix
Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Foto: Jim Weber/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Kort træning
Bare en uge inden ulykken havde skuespiller Jensen Ackles, der spiller over for Alec Baldwin i 'Rust', fortalt om den begrænsede våbentræning, han havde fået inden sin medvirken i filmen.

- Jeg fik selv lov til at vælge min pistol. De sagde: 'Okay, hvilken pistol kan du lide?', og jeg sagde: 'Det ved jeg ikke', og personen, der står for våben, spurgte så: 'Har du våbenerfaring'? Jeg sagde: 'En lille smule'. Og så siger hun: 'Okay, det er sådan her, du lader den, og det er sådan her, at vi tjekker, den er sikker,' siger han.

Herefter blev skuespilleren angiveligt bedt om at affyre et par skud.

- Så siger hun: 'Jeg putter lige løst krudt i, og så kan du bare skyde et par skud mod bakken'.

Alec Baldwin er med til at producere filmen 'Rust' og spiller også hovedrollen.

Ifølge nyhedsbureauet AP viser retsdokumenter indgivet fredag ved en domstol i Santa Fe, at skuespilleren skulle have modtaget en ladt pistol fra en assisterende instruktør, uvidende om at rekvisit-våbnet kunne dræbe.

Annonce:

Den assisterende instruktør skulle heller ikke have vist, at pistolen var ladt med en skarp patron.

Der er endnu ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets aktuelle krimi-podcast her under eller i din fortrukne podcast-app:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: