Annonce:
Annonce:

Kom til Danmark som au pair: Vanessa chokerede i X Factor

En tydeligt imponeret Thomas Blachman tøvede ikke: Vanessa kan gå hele vejen til finalen i 'X Factor'

Den unge filippiner blev opfordret til at stille op af en caster. Foto: DR
Den unge filippiner blev opfordret til at stille op af en caster. Foto: DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- Du skal bare tro på dig selv, du kan noget helt specielt, lød det fra Remee, da 24-årige Vanessa ramte skærmen i 'X Factor' forud for aftenens 'Five chair challenge'.

Her indtog den filippinske unge kvinde scenen og imponerede så stort, at en chokeret Blachman måtte udbryde.

- Der skete et niveauskifte. I(Remee og Vanessa, red.) vil kunne gå herfra og direkte ind i finalen. Du er et kæmpe talent.

Ny dansk popstjerne: Her har du set ham før

Og det er ikke tilfældigt, at Vanessa har tilmeldt sig programmet. Hun fortæller til Ekstra Bladet, at en af programmets castere simpelthen opfordrede hende til at stille op efter at have set hende på YouTube. Det ville Vanessa, der har boet fire år i Danmark og læser computer science, gerne, men hun havde sine betænkeligheder.

Annonce:

- Jeg har aldrig set mig selv som en type, der stiller op til en sangkonkurrence, fordi jeg aldrig tror, at jeg er god nok, siger Vanessa til Ekstra Bladet og tilføjer, at hun aldrig ville have stillet op i Filippinerne.

- I Filippinerne er der mange, mange sangkonkurrencer, men det er altid dem, der kan synge højt som en diva ala Whitney Houston, der vælges, og det er ikke den slags musik, jeg synger. Sådan er 'X Factor' ikke. Her vil de gerne finde en, der ikke bare kan synge højt, men som faktisk kan synge.

Remee mener, at Vanessa har et helt særligt talent og sendte hende videre i programmet. Foto: DR
Remee mener, at Vanessa har et helt særligt talent og sendte hende videre i programmet. Foto: DR

Så du Sigmund i X Factor? Her har du set ham før

Fra Barcelona til Hellerup
Vejen til Danmark har været kringlet for Vanessa, der oprindelig flyttede til Norge for at arbejde som au pair. Efter halvandet år i Norge, flyttede hun til Barcelona og var der i tre måneder.

Annonce:

- Men Barcelona var ikke noget for mig. Der var alt for proppet, alt for mange mennesker, og det var svært at finde arbejde. Jeg havde en veninde i Danmark, så jeg spurgte, om hun kendte familier, der manglede en au pair, og hun fandt en familie fra Hellerup efter fem minutter. Vi skypede, og på fem minutter var planen for mit liv ændret, og jeg flyttede til Danmark, fortæller Vanessa og tilføjer:

- Det er en af de bedste beslutninger, jeg har truffet i mit liv.

DR-legende sagde op: Sådan vil han sikre økonomien

I Danmark arbejdede hun som au pair i to år, og derfra gik det stærkt. Først tog hun ophold på Den internationale højskole i Helsingør, siden blev hun gift og flyttede til Sverige. Efter et år i Sverige flyttede hun og manden tilbage til Danmark.

- Nu studerer jeg computer science og arbejder på en café i Vesterbrogade. Det er virkelig sjovt at studere, og jeg bliver færdig i 2020, fortæller Vanessa.

Helt væk: Stakkels 'X Factor'-Morten

Imens hun imponerer om fredagen i 'X Factor', er familien hjemme i Filippinerne. Og det kan godt være hårdt.

- Jeg savner min familie rigtig meget, men jeg har lige set dem sidste år fra juli til august på en lang ferie. Det hjalp meget. Men det er anderledes her i Danmark – især med vejret. Jeg savner vejret i Filippinerne, griner hun.

I aftenens afsnit fik dommerne tildelt deres kategorier. Sanne Salomonsen fik de unge deltagere, Remee de 'gamle' og Thomas Blachman fik grupperne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: