Annonce:
Annonce:

Kopi-kiks på DR: - Det var ikke godt nok

Ifølge Johanne selv var hendes kage bare ikke kreativ nok

Johanne kæmpede med sit mesterværk, men ville i dag ønske, at hun havde gået til opgaven anderledes. Foto: DR
Johanne kæmpede med sit mesterværk, men ville i dag ønske, at hun havde gået til opgaven anderledes. Foto: DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- Den her kage er ikke ny for mig.

Sådan lød kritikken fra Marcus Grigo, der er dommer i 'Den store bagedyst', da han i lørdagens premiereafsnit af programmet skulle vurdere deltageren Johanne Gormsens mesterværk.

Amatørbagerne, der lørdag var i bageteltet for første gang, havde fået til opgave at bage et mesterværk, der fortalte en personlig historie om dem selv.

Her valgte 17-årige Johanne at lave en kage, der skulle ses som en hyldest til hendes nevø.

Johannes mesterværk, hvor der blandt andet blev brugt lyseblå fondant, forestillede en babys blenumse og et par små babyfødder.

Her ses Johannes fortolkning af mesterværket. Foto: DR
Her ses Johannes fortolkning af mesterværket. Foto: DR

Et kagemotiv, som er velkendt, og som der findes tusindvis af lignende eksempler på, hvis man tager en søgning på Google for at hente inspiration til en kage til dåb eller babyshower.

Herunder kan du se eksempler på kager, der ligner Johannes til forveksling:

Annonce:

Ikke kreativ nok
Set i bagklogskabens lys kan Johanne da også godt se, at hendes kage var lidt for uoriginal.

- Det gik jo ikke så godt med den opgave. Jeg tror, at jeg misforstod den. Det følte jeg i hvert fald. Det var ikke godt nok, siger Johanne til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Altså eksempelvis lavede Frederik en meget personlig kage om, at han sprang ud, og der synes jeg måske ikke, min var kreativ nok, selvom udseendet var flot, og den lignede en baby. Men den lignede for meget noget, man har set før.

Johanne tog dommernes feedback til sig, fortæller hun. Foto: DR
Johanne tog dommernes feedback til sig, fortæller hun. Foto: DR

Dog var der også en bestemt historie bag Johannes kage.

- Det var jo en hyldest til min nevø, fordi jeg er blevet moster og gudmor. Og det har været en stor ændring for mig, fordi jeg ikke har været vant til, at der var børn i min familie. Så for mig er det en rigtig stor ting.

Det siger DR

'I Den store bagedyst er det fuldt ud tilladt at hente inspiration til sine kager. Vi ser det som en helt naturlig del af den kreative proces, som kagebagning er.

Vi ser hele tiden nye kagetrends, pynteteknikker, stilarter og specifikke kagedesigns, som vores bagedystdeltagere henter deres inspiration i. Så det er altså på ingen måde forbudt at lave noget i Den store bagedyst, som ligner noget, man har set før. Men det hører selvfølgelig med til historien, at dommerne lettere imponeres, når deltagerne kreerer noget, som de ikke har set før.

Men det er også værd at huske på, at dommerne jo ikke kun forholder sig til kagerne ifht. hvor nytænkende, de er. Deltagerne skal jo også vise, at de mestrer det bagefaglige, og at de har det håndelag, der skal til for at lave kagerne – uanset ideen. Og frem for alt er der jo smagssammensætningen, tilsmagningen og opbygningen af kagens indre, som også er vigtig'.

Kilde: Søren Olsen, redaktør 'Den store bagedyst'.

 

- Marcus Grigo påpeger, at han måske synes, at den ligner lidt for meget noget, man har set før. Hvad tænker du om det?

Annonce:

- Jeg vil nok sige, at jeg har ladet mig inspirere lidt for meget. Det her er jo en meget klassisk babyshower-kage og også en af de allerførste kager, jeg lavede, siger hun og fortsætter:

- Men jeg tog virkelig kritikken til mig og satte mig for at være mere kreativ i næste program, og det vil jeg også mene, at man vil kunne se. Jeg tog fri fra skole i nogle dage og brugte al tiden på at brainstorme og at få idéer, så det ikke endte på samme måde igen, understreger hun.

17-årige Johanne er den yngste deltager i 'Den store bagedyst' i år. Foto: DR
17-årige Johanne er den yngste deltager i 'Den store bagedyst' i år. Foto: DR

Det er ikke første gang i 'Den store bagedyst', at en deltager har lånt en idé fra de sociale medier, en kendt konditor eller lignende. Se bare her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Her er otte kiksede kager, vi aldrig glemmer fra 'Den Store Bagedyst'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: