Annonce:
Annonce:

Kulturministeren hverken kan eller vil blande sig i DR-julekalender

Kulturminister Mette Bock (LA) tier om, at DR skrottede satirisk julekalender, siger hun i samråd

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Kulturminister Mette Bock (LA) vil ikke kommentere, hvorfor DR skrottede sin satiriske julekalender 'Jul i Republikken'. Hun er onsdag kaldt i åbent samråd i Folketingets kulturudvalg om kalenderen.

- Jeg kommer til at gentage noget, I har hørt før: Nemlig, at jeg principielt hverken kan eller vil forholde mig til en beslutning om at tage en medvirkende ud af et helt specifikt program, siger Mette Bock.

- Det vil være et skråplan, hvis en kulturminister begynder at forholde sig til det.

Kalenderen skulle være sendt på DR's P1. Julekalenderen gjorde grin med kongehuset, og Danmark blev en republik. Her var Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen præsident.

Andre medvirkende var skuespiller Mette Horn, skuespilleren Claes Bang og journalist Georg Metz, Information, som var fortæller.

Annonce:

DR har forklaret, at julekalenderen blev droppet, fordi serien ikke levede op til DR's kvaliteter. Men seriens instruktør, Lotte Svendsen, har fortalt Ekstra Bladet, at DR's ledelse mente, at der var for mange venstreorienterede på rollelisten.

Kulturministeren i samråd om aflyst DR-kalender

Kulturministeren påpeger, at DR er en helt selvstændig institution. DR skal have en 'fri og uafhængig' stilling i forhold til statsmagten, siger hun.

- Når det er sagt, så ved I jo alle sammen, at det har været en politisk kampplads siden 1925, da vi fik Statsradiofonien. Når jeg ser debatterne fra 1930'erne, 40'erne, 60'erne og 70'erne, kan jeg se, at der stort set er en parallelforskydning op igennem tiden, siger Mette Bock.

Det er ikke første gang, at Danmarks Radio sløjfer en julekalender. I 2009 opgav DR dukkejulekalenderen H*A*S*H om udstationerede soldater i 'Problemistan'.

Kulturministeren kritiserer DR for at være for lukket, når de bliver mødt med kritik.

- DR har en tendens til at rulle gardinerne ned, siger Mette Bock.

Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, siger, at vi ikke skal have Erhard Jakobsen tilbage med 'Aktive Lyttere og Seere'.

- Hvis 75 procent af alle indslag er imod borgerlige partier, er upartiskheden så overholdt? Hvordan måler ministeren, hvordan DR lever op til upartiskhed? vil Mogens Jensen vide.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: