Lagde sig ud med Mark Zuckerberg: Nu modtager han hæderspris

Ekstra Bladets hæderspris 'Årets Victor' gives hvert år til særligt markante personligheder. I dag overrakte chefredaktør, Poul Madsen, prisen til Espen Egil Hansen

Espen Eigil Hansen modtog prisen for blandt andet at stå op imod Facebook og insistere på at bringe det ikoniske Vietnam-billede af den rædselsslagne lille pige, der flygter nøgen fra et amerikansk napalmangreb. Se hans videohilsen til Facebook-bossen her (Video: Aftenposten)

Kun helt særlige fotografer, tegnere, journalister eller forfattere kan bryste sig af at have modtaget Ekstra Bladets hæderspris 'Årets Victor'.

Og dette års vinder er ingen undtagelse.

I eftermiddag overrakte Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, prisen til Espen Eigil Hansen, der er chefredaktør på Aftenposten i Norge.

Espen Egil Hansen fortalte, at han er halvt dansk - hans mor er nemlig fra Svendborg. Foto: Stine Tidsvilde.
Espen Egil Hansen fortalte, at han er halvt dansk - hans mor er nemlig fra Svendborg. Foto: Stine Tidsvilde.
 

Espen Eigil Hansen modtog prisen for blandt andet at stå op imod Facebook og insistere på at bringe det ikoniske Vietnam-billede af den rædselsslagne lille pige, der flygter nøgen fra et amerikansk napalmangreb.

- Det kræver mod at kæmpe mod de digitale verdensherrer Facebook og Google (...) Facebooks censur er et afgørende brud på den tillid, der skal være mellem et medie og brugerne. Hvis brugerne ikke kan være sikre på, at det de får serveret, er tilvejebragt uden hensyntagen til kommercielle eller politiske interesser, så mister de tilliden til os, sagde Poul Madsen som begrundelse og fortsatte:

- De fleste redaktører ville desværre have bøjet nakken og tilpasset sig den globale verdensherskers ordre. Men heldigvis ikke Espen Egil Hansen - og på mirakuløsvis lyttede Mark Zuckenberg.

Norsk avis til Facebook: Hør, Mark, det her er alvorligt

Poul Madsen kaldte chefredaktøren en 'sand frontkæmper for en af demokratiets allervigtigste hjørnesten - pressefriheden'.

Terrorramte tegnere fik pris
Prisen, som er opkaldt efter Ekstra Bladets tidligere chefredaktør, Victor Andreasen, gives til dem eller den, der - ligesom avisens eget slogan - tør hvor andre tier.

Victorprisen gives hvert år til særligt markante personligheder - og uddeles ikke kun indenfor Politikens Hus' egne mure.

Poul Madsen kaldte chefredaktøren en 'sand frontkæmper for en af demokratiets allervigtigste hjørnesten - pressefriheden'. Foto: Stine Tidsvilde
Poul Madsen kaldte chefredaktøren en 'sand frontkæmper for en af demokratiets allervigtigste hjørnesten - pressefriheden'. Foto: Stine Tidsvilde
 

Med prisen følger en brosten som statuette, 10.000 kroner og et ophold i Silkeborg, så prismodtagerne kan stifte nærmere bekendtskab med Victor Andresens hjemby.

Sidste års vindere skulle således findes hele vejen i Frankrig, da det satiriske ugeblad Charlie Hebdo modtog prisen. Overrækkelsen kom ovenpå en svær tid for magasinet, efter de i januar samme år blev ramt af to islamisters dødbringende terrorangreb.

Her får kendt radio-par kæmpe hyldest

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.