Lukker og slukker efter tv-optræden: - Det er slut

Efter 'Med kniven for struben' har Mattias og Benedikte valgt at sælge deres café i hjertet af Aalborg

Ægteparret Mattias og Benedikte blev i den grad sat på prøve, da de fik besøg af Thomas Castberg. Foto: Nent Group Entertainment
Ægteparret Mattias og Benedikte blev i den grad sat på prøve, da de fik besøg af Thomas Castberg. Foto: Nent Group Entertainment

I tirsdagens afsnit af 'Med kniven for struben' på TV3 kom kokken Thomas Castberg på noget af en prøve, da han skulle forsøge at hjælpe 28-årige Mattias Olesen og hans kone, Benedikte, på deres restauration Caféen i den nordjyske hovedstad, Aalborg.

Her betalte langtfra de fleste gæster fuld pris for et måltid mad i Caféen, der primært serverede cafémenuer til deal-gæster. Altså kunder, der har en kupon og derfor får maden til lavpris.

Alt gik galt på tv: Nu er han gået konkurs

Det betød, at parret satte penge til, hver gang de sendte en burger eller en salat ud af køkkenet til caféens gæster. Dermed levede Mattias og Benedikte, der begge drømmer om at få barn og hus, udelukkende på bankens nåde.

Samtidig var maden på cafeen langt fra frisk, og Thomas Castberg var mildest talt utilfreds med, at parret blandt andet serverede forkogte kartofler, forstegte bøffer og forskyllet salat.

Under sit ophold i Caféen fik Thomas Castberg dog med hjælp fra parret selv transformeret Caféen, der fik et mere moderne udtryk og samtidig fik sat frisk madlavning i fokus, mens de samtidig skar ned på de såkaldte deals.

Konkurs under tv-program: - Det kom ikke som et chok

Men siden kameraet slukkede, er der sket en del for parret i Aalborg.

De har nemlig valgt at lukke deres café, som de ellers har lagt blod, sved og tårer i, og har i stedet solgt den videre til nogle nye ejere.

- Kort fortalt startede vi caféen i marts 2016, og så havde vi et par gode år, og i 2018 lavede vi omsætningsrekord, og det kørte. Men så mistede vi grebet om virksomheden, og vi brugte for mange penge. Vi blev gift, og vi holdt ferie og ansatte en masse mennesker. Det gik ned ad bakken, så jeg ringede og meldte os til programmet, selvom mange synes, at jeg var en idiot, fordi jeg gjorde det, siger Mattias Olesen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Vi kom med i programmet, og holdet kom på besøg i begyndelsen af 2019 og var på besøg i en uge. Vi lærte rigtig meget og fik øjnene op for mange ting, og jeg lærte virkelig at få styr på at drive forretning. Det har dog hele tiden været planen, at vi skulle sælge i januar 2021, så vi var frie til at kunne flytte, og pludselig fik vi et tilbud på Caféen, vi ikke kunne sige nej til. Der var nogle, der gerne ville overtage den, og som så noget godt i den. Så vi valgte at sælge, siger Mattias Olesen, der ifølge ham selv fik en god pris for Caféen, hvilket har hjulpet på parrets generelle økonomi og gjort, at de er kommet af med deres gæld.

Mattias og Benedikte har efter programmet valgt at sælge deres café. Foto: TV3
Mattias og Benedikte har efter programmet valgt at sælge deres café. Foto: TV3

Ked af det
For Mattias Olesen var det dog ikke nemt at give afkald på Caféen, da det på mange måder var blevet hans hjertebarn.

- Nu er det slut. Jeg var meget ked af det i starten. Men Benedikte var fin tilfreds med det. Hun var træt af at servere caffe latte. Men vi tog beslutningen, og jeg fik hurtigt et nyt job, så det var win win, siger Matthias Olesen, der i dag arbejder som energirådgiver.

- Det er jeg rigtig glad for. Det er et spændende job med gode kolleger, og det er hyggeligt. Men det er også noget helt andet. Jeg har arbejdet i restaurationsbranchen, siden jeg var 13, så det var en omvæltning. Men det er også dejligt, at man ikke står med ansvaret for finanserne, og at der er en overenskomst og den slags, siger Mattias med et grin.

'Med kniven for struben': Lever på bankens nåde

Benedikte studerer i dag stadig på livet løs, og parret drømmer fortsat om hus og børn, men det må vente lidt endnu, selvom de er kommet af med deres café.

- Benedikte studerer stadig, og nu har hun søgt ind på kandidaten til sommer forskellige steder i landet - både i København, Aalborg og Aarhus. Så fremtiden afhænger lidt af, hvor hun bliver optaget, og en flytning kan blive aktuel, men vi bor i Aalborg lige nu, og så ser vi, hvad der sker.

I starten var Thomas Castberg ikke begejstret for maden i Caféen, som han blandt andet kaldte 'hundeæde'. Foto: Nent Group Entertainment
I starten var Thomas Castberg ikke begejstret for maden i Caféen, som han blandt andet kaldte 'hundeæde'. Foto: Nent Group Entertainment
 

For både Mattias og Benedikte har det været en god oplevelse at være med i 'Med kniven for struben', selvom de i dag har sat et punktum for deres café-eventyr.

- Vi er glade og tilfredse med, hvor vi er i dag, og det var en rigtig god oplevelse at være med i programmet, selvom det også kunne være en hård omgang til tider. Der var jo flere ting, man lige skulle sluge, men det var også på mange måder sundt for os, siger Mattias og fortsætter:

- Jeg kan kun anbefale, at man tager fat i Castberg, hvis man har mulighed for det, og man har problemer i sin restaurant eller lignende. Det er bare med at gøre det, siger han.

'Med kniven for struben' kan ses hver tirsdag klokken 21 på TV3 og Viaplay.

Alt gik galt på tv: Nu er han gået konkurs