Maria fra 'Robinson': Min familie har altid støttet mig

Maria Pencheri deltager i 'Robinson Ekspeditionen' for at vise, at man som kvinde kan gøre, hvad man vil

Maria er en af de 22 deltagere, der skal kæmpe om præmien på 500.000 kroner i den 21. sæson af 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: Mogens Flindt
Maria er en af de 22 deltagere, der skal kæmpe om præmien på 500.000 kroner i den 21. sæson af 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: Mogens Flindt

Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen. Læs kendelsen her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

- Det er da ikke passende for en kvinde at være med i 'Robinson'.

Sådan lød svaret, da Maria Pencheri en dag luftede tanken om at melde sig til 'Robinson Ekspeditionen' for en ven for vise, at kvinder kan ligeså meget som mænd - hvis ikke mere.

Hun havde ikke rigtig tænkt sig at melde sig, men efter hans kommentar tog hun en beslutning. Hun skulle være med i 'Robinson'.


Maria er 26 år, har en kandidat i folkesundhed og er bosat i Aarhus. Hun er en af de 22 deltagere, der er med i den 21. sæson af 'Robinson Ekspeditionen'. Og så er hun muslim.

- Hele mit liv har været styret af, hvad der er passende for en kvinde, hvordan en kvinde skal være, og hvordan en kvinde skal opføre sig. Og det gælder generelt, også i Danmark, hvor man har nogle forventninger til, hvordan man skal være som kvinde - nogle forventninger, man slet ikke på samme måde har til mænd, siger Maria.

- Men der er ikke andre, der skal fortælle mig, hvordan jeg skal se ud, hvad jeg skal deltage i, eller hvad jeg skal gøre med mit liv. Jeg meldte mig for at vise, at en kvinde kan gøre, lige hvad der passer hende.

- Min mor var den første kvinde, som blev gift uden tørklæde i sin landsby, for det ville hun ikke. Så min familie har altid støttet mig i, at jeg skal være mig selv, siger hun og tilføjer at tørklæde eller ej, så skal kvinden gøre, hvad hun vil.

- Jeg synes, man skal have lov til at gå med tørklæde, hvis det er det, man har lyst til, uden at befolkningen kigger skævt til en. Man skal lade være med at fokusere så meget på, hvordan en kvinde skal være og bare lade hende tage sine egne valg.

Maria tilføjer, at hun også ser problemet i danske miljøer.
Med sin deltagelse i 'Robinson' håber Maria at kunne inspirere andre.

- Jeg håber, at jeg kan inspirere folk til at være, som de er, og til at lade kvinder være, som de er, siger hun.

Den nye sæson af Robinson Ekspeditionen sendes hver mandag kl. 20 på TV3 og Viaplay.