Annonce:
Annonce:

Massiv kritik: Nu svarer de to 'bachelorer'

Hverken Casper eller Jaffer har meget til overs for den kritik, der har været af 'Bachelor'

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Siden 2002 har den amerikanske udgave af 'The Bachelor' begejstret tv-seere i USA, men først i 2021 er konceptet nået til Danmark.

Efter programmets premiere på TV 2 Play har det dog mødt en del kritik for netop at være utidssvarende i artikler bragt af blandt andre Berlingske og DR.

Over for DR har kønsforsker Lene Bull Christiansen blandt andet kaldt programmet for 'forældet' og 'patriarkalsk'.

- Jeg blev overrasket over, at det kom til Danmark nu. Hvis det var sket for ti år siden, havde det været mere forventeligt, fordi det allerede dér var et stort og etableret brand i USA, har hun tidligere sagt til mediet.

Til Ekstra Bladet fortæller 'bachelor' i programmet Casper Berthelsen dog, at han undrer sig over kritikken.

Annonce:

- Det er et koncept, som har mange år på bagen, og det har et præmis, som kvinderne er gået med til ved at sige ja til programmet. Det skal siges, at det har en skandinavisk og moderne udvikling af konceptet i forhold til, at kvinderne kan sige nej til roserne, og de kan sige stop, hvornår de har lyst og tage hjem, siger han og fortsætter:

- Ingen tvinger dem til at være der. Så de har alle muligheder for at kunne sige fra. Det er ret 2021-agtigt. Så jeg undrer mig lidt over al den kritik, der har været. Og hvis man som seer ikke kan lide at se det, så kan man vel se noget andet.

- Hvis det skulle være mere tidssvarende, skulle de lave det fifty-fifty med ti mænd og kvinder, foreslår Casper Berthelsen. Foto: Lotta Lemche / TV 2
- Hvis det skulle være mere tidssvarende, skulle de lave det fifty-fifty med ti mænd og kvinder, foreslår Casper Berthelsen. Foto: Lotta Lemche / TV 2

Nyt twist
Fra denne uges programmer er Casper Berthelsen da heller ikke længere ene hane i hønsegården. Kvinderne overraskes nemlig med det twist, at de fra nu af også kan vælge at date 31-årige Jaffer Janjooa.

Den nye 'bachelor' er ligesom Casper Berthelsen uforstående over for kritikken af programmet.

- Der er ikke nogen, der er presset til noget. Kvinderne kan sige nej til at tage på dates eller tage imod roser. Folk får lov til at gøre det, de vil, siger han og fortsætter:

Annonce:

- Jeg synes, mændene bliver glemt lidt i denne her sag og bliver gjort til 'skurken'. Så længe alle har taget beslutningen om at tage afsted selv, kan jeg ikke se problemet. Jeg synes, det er ærgerligt, at det skal overskygge programmets fokus på, at der er nogle mennesker, der gerne vil finde kærligheden.

Jaffer bliver årets anden 'bachelor'. Foto: Lotta Lemche / TV 2
Jaffer bliver årets anden 'bachelor'. Foto: Lotta Lemche / TV 2

- Hvad tænker du om den kritik, der har været af, at det er 'gammeldags' setup, at en masse kvinder skal vinde én mands - og nu to mænds - opmærksomhed?

- Sådan som jeg mærkede det dernede, var det lige så meget mig, der skulle kæmpe om deres opmærksomhed. Jeg har haft den helt modsatte oplevelse. Jeg kan godt forstå, at man tænker sådan, hvis man kun ser på, hvordan det var i de gamle sæsoner (i andre lande, red.). Men jeg synes, at det var så moderne, som det overhovedet kunne være, siger Jaffer.

TV 2: Har gjort sig umage

Over for TV 2 har indholdschef for TV 2 Play og TV 2 Zulu, Sune Roland, forsvaret valget om at bringe den danske version af 'Bachelor' på streamingtjenesten i 2021.

Han forklarer, at det for TV 2 har handlet om at skabe et program, der handler om jagten på kærligheden, og at man har gjort sig umage for at vælge medvirkende med stor diversitet.

- Dét, som redaktionen ser som deres fornemmeste opgave, er at gå efter faktisk at lykkes med at prøve at finde kærligheden til Casper (bacheloren, red.), så derfor har hans brief også spillet ind. Det er helt centralt og altoverskyggende for vores eksekvering af formatet, at vi rent faktisk prøver at lykkes med at skabe varig kærlighed, siger han til mediet.

'Bachelor' kan ses på TV 2 Play, hvor der kommer nye afsnit tirsdag, onsdag og torsdag.

Alting er altid lidt større og vildere i USA, og det gælder også skandalerne i den amerikanske udgave af tv-programmet 'The Bachelor', som både tæller utroskab, polititilhold og trekantdramaer.

Annonce:

Onsdag aften kan du helt eksklusivt se Reality Awards her på ekstrabladet.dk. Vi er med hele vejen og giver dig alt det eksklusive indhold hele aftenen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: