Mastodont filmede: Gigantisk lysanlæg på Rådhuspladsen

Fredag eftermiddag og aften indspillede HBO tv-serien 'Gentleman Jack' med Sofie Gråbøl som dronning Marie på Københavns Rådhus

Det oplyste rådhus vakte både bejestring og forundrig fra forbipasserende. Foto: Linda Johansen.
Det oplyste rådhus vakte både bejestring og forundrig fra forbipasserende. Foto: Linda Johansen.

Fire enorme projektører hang i hver sin kran og kastede lys på Københavns Rådhus' storslåede facade. Foran Rådhuset holdt lastbiler på række, og et afspærringsbånd blafrede i vinden.

- Der bliver indspillet en tv-serie derinde. Det er faktisk det eneste, jeg ved, fortalte en kvindelig vagt fra filmselskabet til Ekstra Bladet.

Anderledes åbenmundet var dog en vagt fra Københavns Rådhus.

Han fortalte, at det spektakulære syn skyldtes, at den internationale tv-gigant HBO var ved at optage inde i rådhusets festsal.

Copenhagen Film Fund samarbejder med HBO om serien 'Gentleman Jack'. Her bekræfter direktør Thomas Gammeltoft kortfattet, at underholdningsmastodonten filmede i København.

- Det er rigtigt, sagde han til Ekstra Bladet.

Sofie Gråbøl skal spille dronning Marie i ny tv-serie

Omdannet til slot
De store projektører uden for rådhuset lyste hele facaden op og var rettet mod vinduerne i festsalen, hvor der blev optaget.

- Det er jo super imponerende at se. Festsalen er meget høj og antik, så de har næsten ikke lavet noget om i festsalen, og så ligner det et slot fra 1830'erne, sagde rådhusvagten.

Han havde blandt andet set Sofie Gråbøl, der spiller dronning Marie, i aktion på filmsettet.

 - Jeg har jo mødt dronningen, biskoppen, lakajer og hofdamerne, grinede vagten fra Københavns Rådhus.

Han fortalte også, at Snapstinget og rygerummet på rådhuset blev lavet om til garderobe i anledningen af det fornemme besøg.

Tidligere på dagen var søjlegangen på Københavns Rådhus åben for turister, men den blev lukket i løbet af eftermiddagen for at passe på tv-holdets udstyr. Og netop udstyr var der masser af.

- De kom med to lastbiler og fire ladvogne og begyndte at læsse af. Det hele skulle bare op i festsalen, fortalte vagten fra Københavns Rådhus.

Udover at optage i København skal filmholdet også en tur til Næstved, hvor en del af optagelserne skal foregå.

HBO afslører premiere for 'Game of Thrones'-afslutning

Fakta om serien

* Serien udspiller sig i West Yorkshire i Englang i 1832.

* Den er inspireret af den sande historie om Anne Lister, der blev kendt for sine dagbøger, hvor hun blandt andet skriver om, at hun vil giftes med en kvinde.

* Serien kommer til at bestå af otte afsnit og kan ses på HBO Nordic i 2019.

* Gentleman Jack" er instrueret af Sally Wainwright, Sarah Harding og Jennifer Perrot og produceret af Lookout Point, BBc One og HBO.

Kilde: HBO