Mere end halvdelen af kroppen var fedt: - Jeg var rystet

Spejlbilledet er ikke altid det samme, som hvordan man selv føler sig

Parret Tina og Isabel har været sammen siden 2016. De har hver taget 20 kilo på i de tre år, de har været sammen. Foto: DR
Parret Tina og Isabel har været sammen siden 2016. De har hver taget 20 kilo på i de tre år, de har været sammen. Foto: DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Det er ikke altid, at man har et retvisende billede af, hvordan man selv ser ud. Det har Tina Lønborg fra DR's program-serie 'Fede forhold' måtte sande.

En ny sæson af 'Fede Forhold' kan ses hver mandag på DR. I programserien følger man tre par, som kæmper for at tabe sig samt finde gnisten i forholdet igen med kyndig vejledning fra sundhedsekspert Michelle Kristensen.

Parrene bliver i programmet fulgt intensivt i syv måneder i forsøget på at nå deres mål. Et af de par er Isabel og Tina fra Store Andst i Sydjylland.

Fire liter Pepsi Max om dagen: Afhængighed smadrede tænderne

- Jeg kunne jo godt se på billeder, at jeg var større, men jeg havde ikke nogen ide om, hvor stor jeg var, fortæller Tina Lønborg til Ekstra Bladet.

Kunne ikke se det selv
Parret har i flere år forbundet hygge med at spise slik og drikke søde sager, og det kan i den grad ses på vægten. Men problemet opstår, når man ikke selv kan se, hvor galt det faktisk står til.

Tænder mere på en burger end sin partner

For at Tina kunne få øjnene op for, hvor mange kilo, Tina bar rundt på, bliver hun i programmet hevet ind til en undersøgelse, hvor hun bliver målt og vejet.

Mest fedt
Hun fik målt sin fedtprocent, og tallene viste sig at være langt højere, end Tina havde regnet med.

- Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til resultatet. Jeg kendte ikke så meget til, hvor man burde være i forhold til fedtprocent, men jeg var alligevel chokeret over, at min fedtprocent lå på 55 procent. Det var rystende, fortæller hun.

- Jeg gik i chok. Det er jo sygt. Det er jo helt vildt, når det er over halvdelen af min krop, som var fedt, fortæller en rystet Tina.

Målløs da hun så sig selv på tv

Ikke plads nok
Det kom netop som et chok, fordi Tina aldrig før havde oplevet problemer eller udfordringer i forbindelse med sin vægt.

- I hverdagen havde jeg aldrig før oplevet, at der var noget, jeg ikke kunne på grund af min vægt. jeg havde bare ikke det billede af mig selv.

Bange for at dø: - Vi kunne ikke styre det

Man ser det ikke i programmet, men faktisk oplevede Tina udfordringer for første gang, da hun skulle lægge sig op på en briks for at få målt sin krop.

- Jeg havde faktisk problemer med at ligge på briksen. Mine arme og hofte skulle lige skubbes lidt ind, før jeg kunne blive målt, uden maskinen gik i stå. Så der kunne jeg godt mærke, at jeg tænkte: Åh gud, for første gang, mindes hun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+