Mor raser over Oscar-nominering af film om søns mord: - Det er frastødende

Moderen til James Bulger er meget oprørt over, at filmen om hendes søns mord nu er nomineret til en Oscar for bedste kortfilm

Denise Fergus ønsker ikke, at filmen om hendes søns mord skal kunne vinde en Oscar. Foto: AP
Denise Fergus ønsker ikke, at filmen om hendes søns mord skal kunne vinde en Oscar. Foto: AP

Det er som regel en glæde at være nomineret til en Oscar, men i år er der i hvert fald en mor, der ikke er synderligt begejstret for det store show. Det skriver BBC.

I kategorien bedste kortfilm er filmen 'Detainment' nomineret, og den handler om mordet på Denise Fergus' toårige søn, der blev myrdet af to tiårige drenge.

Filmen gengiver politi-interviews med de to unge drenge ved at bruge de oprindelige udskrifter fra afhøringerne.

'Jeg kan ikke udtrykke, hvor frastødende og foruroligende det er, at denne her såkaldte film er blevet nomineret til en Oscar', har moderen tweetet.

Filmen er lavet af den irske instruktør Vincent Lambe, som tidligere har undskyldt for ikke at gøre det klart for Denise Fergus, at filmen ville blive nomineret. Han har også undskyldt for, hvis filmen har oprørt hende.

Hele filmen genskaber tiden, før de to drenge slog den unge James Bulger ihjel.

James Bulger blev tortureret og myrdet af to unge drenge tilbage i 1993. Foto: AP
James Bulger blev tortureret og myrdet af to unge drenge tilbage i 1993. Foto: AP
 

Vil fjerne film fra nominering
Mere end 90.000 mennesker har allerede underskrevet et forslag om, at man burde fjerne filmen fra nomineringen.

Denise Fergus har i et tv-interview fortalt, at hun ikke mener, instruktøren har lavet filmen af de rigtige grunde.

- Jeg mener virkelig, at den skal fjernes. Den fortjener ikke en Oscar, og han (instruktøren, red.) prøver bare at bygge sin karriere op ved at bruge andres sorg.

- Jeg håber, at folk vil boykotte filmen, fordi jeg ikke mener, den overhovedet skulle være lavet og slet ikke uden at kontakte familien.

Instruktøren har forsvaret sig med, at han mener, det er en vigtig film for at forstå, hvordan to unge drenge har kunnet begå sådan en forfærdelig forbrydelse.

- Og jeg vil gerne tilføje, at filmen ikke er lavet for at tjene penge. Ingen involveret i projektet har gjort det for at tjene på det, fortalte han til BBC News.