Nerverne værre end før EM-finalen

John Faxe Jensen er bange for, at han ikke rammer dansen ligeså meget i røven som bolden i EM finalen i 1992

Nerverne værre end før EM-finalen

Mød nogle af deltagerne til Vild med dans 2015 i TV-indslaget foroven

Han ramte bolden lige i røven ved EM-finalen i 1992, men fodbol-helten John Faxe Jensen er ikke helt så kålhøgen i den nye rolle, han har påtaget sig.

- Jeg tror, jeg vil have endnu flere nerver på, når jeg går ned ad de tre trin til scenen næste fredag, end jeg havde, da jeg gik ind på Ullevi stadion i Göteborg dengang.

– Det er jo en scene, jeg ikke er vant til. Jeg kan godt finde ud af at skyde til en bold, eller løbe rundt og sætte tacklinger ind, men at danse... Det havde jeg aldrig troet, jeg ville gøre, siger Faxe.

Han er med i årets ’Vild med Dans’, hvis 12. sæson går i gang på fredag den 11. september.

Fru fræk til Afghanistan?

Showdanser under politibeskyttelse

Partneren er professionelle Karina Frimodt, der er veteran i ’Vild med Dans’-sammenhæng. Hun mener nu, at det nok skal gå alt sammen.

Ben kun til fodbold
- John knokler med det. Han er lidt stiv i det, men det går fremad. Lad os sige det på den måde.

- Har du aldrig gået på danseskole, da du var barn, John?

- Nej, nej, nej. Puha! Det har jeg ikke. Jeg tror godt, man kan se på alle de fodstillinger, vi skal mestre, at mine ben kun er blevet brugt til at spille fodbold. Sgu ikke til dans.

Jublen ville ingen ende tage, da Danmark vandt EM i 1992. John Faxe er til højre i klyngen. (Foto: Lars Poulsen)
Jublen ville ingen ende tage, da Danmark vandt EM i 1992. John Faxe er til højre i klyngen. (Foto: Lars Poulsen)
 

- Hvordan har det så været at træne op til premieren?

- Vi knokler på, og det er pissesjovt, samtidig med, at det er udfordrende. For jeg vil jo gerne se ud som Karina, når hun danser rundt, men det bliver nok svært at opnå.

– Der skal dog nok komme et resultat ud af det, der gør at seerne vil føle sig underholdt. På den ene eller den anden måde.

Debut ved Allans afsked
- I satser måske på en Allan Simonsen-effekt ude ved skærmene, der sikrer Jer en lang deltagelse i programmet?

- Det er svært at sige. I hvert fald er det ikke noget, vi bevidst går efter. Men der er en sjov historie med mig og Allan Simonsen. Han var jo mit store idol, siden jeg var syv-otte år gammel, og da Allan Simonsen spillede afskedskamp for landsholdet efter VM i Mexico i 1986, var det min debutkamp.

Tallene Basim ikke skal se

Var DR for grove mod Lisa Lents?

Faxe fortæller, at han tidligere er blevet spurgt om at være med i ’Vild med Dans’, men først efter en særlig begivenhed sidste år, sagde han ja, da TV2 spurgte igen i år.

- Sidste år lavede jeg et fældskærms-udspring med en kammerat fra fire kilometers højde. Efterfølgende blev vi enige om, at vi ville udfordre os selv og kaste os ud i noget grænseoverskridende hvert år. Så da TV2 ringede i år, tænkte jeg, at det måske var på tide at sige ja.

Det har han ikke fortrudt, siger han.

Dommer-kvartetten er alle gengangere - fra venstre Anne Laxholm, Britt Bendixen, Nikolaj Hübbe med Jens Werner på skødet.
Dommer-kvartetten er alle gengangere - fra venstre Anne Laxholm, Britt Bendixen, Nikolaj Hübbe med Jens Werner på skødet.

Værtsåparret er også i år Sarah Grünewald og Claus Elming.
Værtsåparret er også i år Sarah Grünewald og Claus Elming.

Katrine Fruelund havde sin nyfødte søn med til pressemøde i Tivoli.
Katrine Fruelund havde sin nyfødte søn med til pressemøde i Tivoli.
 

De 11 andre par
Sangeren James Sampson-Mie Moltke. Skuespiller Ena Spottag-Thomas Evers Poulsen. Håndboldspiller Katrine Fruelund-Aslak Amtrup. Komiker Sami Darr-Patricia Tjørnelund. Skuespiller Stephania Potalivo-Morten Kjeldgaard. Sanger Karen Mukupa-Michael Oesen. Cirkusartist Patrick Berdino-Jenna Bagge. Politiker Rasmus Jarlov-Mille Funk. Basketballspiller (2,18 cm høj) Chris Christoffersen-Luise Crone Dons. Musiker Sharin Foo-Frederik Nonnemann. Skuespiller Søs Egelind-Mads Vad.

Dommer-kvartetten består igen af Anne Laxholm, Britt Bendixen, Jens Werner og Nikolaj Hüppe. Værtsparret er også genganger, Sarah Günewald og Claus Elming.

Desuden er sidste års vinder, vejrpigen Sarah Maria Mærkedahl, involveret. Hun skal lave optagelser bag scenen, ’Trin for Trin’, der vises onsdag aften og direkte på skærmen på fredag aftener.