Nøgenløb, urner og forkerte vindere: Her er de største Oscar-skandaler

For 90. gang løber Oscar-showet af stablen natten til mandag. Vi har samlet de største skandaler gennem prisuddelingens historie

Når man samler toppen af Hollywood, er det uundgåeligt, at der er nogle, der vækker opsigt. Gennem næsten et helt århundrede er der blevet uddelt Oscars og ikke mindst opstået skandaler i forbindelse med uddelingen af filmbranchens mest prestigefyldte pris.

Se de største skandaler her.

Løb nøgen over scenen

Da der blev uddelt Oscars i 1974, var det den distingverede skuespiller David Niven, der var vært. At værten var en nobel britisk mand, gjorde det kun endnu mere absurd, da kunstneren Robert Opel løb nøgen hen over scenen, bedst som Niven var ved at introducere den glamourøse skuespillerinde Elisabeth Taylor.

Mange spekulerede på, om stuntet var sat op af arrangørerne bag Oscar-showet, men Robert Opel nåede aldrig selv at fortælle sin version af historien, da han blev skudt i 1979.

Hældte død mands aske på tv-vært

Sacha Baron Cohen ankommer til Oscars med en urne, der angiveligt skulle indeholde asken af en død diktator. Foto: AP/Matt Sayles
Sacha Baron Cohen ankommer til Oscars med en urne, der angiveligt skulle indeholde asken af en død diktator. Foto: AP/Matt Sayles
 

Du kender ham sikkert som Borat, men til Oscar-uddelingen i 2012 havde Sacha Baron Cohen ladet den grønne 'mankini' ligge i skabet og i stedet klædt sig ud som diktator.

Han ankom til showet med en urne og to kvindelige sikkerhedsvagter. Angiveligt skulle urnen indeholde de jordiske rester af Kim Jong Il. Sacha Baron Cohen førsøgte at sprede asken på den røde løber og ud over Bond-baben Halle Berrys bryst.

Da han kom ind til showet, spildte han asken på tv-værten Ryan Seacrest og endte med at blive ført bort fra showet af sikkerhedsvagter.

Komikeren Sacha Baron Cohen. Foto: AP Ferie Borat-stjerne vil betale bøde for uheldige turister

Streisand i gennemsigtig couture

Barbara Streisand i sin gennemsigtige dragt. Foto: AP/George Birch.
Barbara Streisand i sin gennemsigtige dragt. Foto: AP/George Birch.

Til stor glæde for de mandlige seere havde skuespillerinden Barbara Streisand ikke kigget ordentligt i spejlet hjemmefra, inden hun drog af sted til den fornemme prisuddeling.

Hun dukkede op i en såkaldt 'aftenpyjamas', der viste sig at være meget gennemsigtig, når der var spotlight på hende. Streisand tog dog den pinlige situation i stiv arm, og hun kunne vende hjem fra showet med en guldstatuette og en masse omtale af sin gennemsigtige dragt.

- Det opdagede jeg ikke i prøverummet, fortalte hun senere pressen.

Se Barbara Streisands gennemsigtige kjole, da hun tager imod sin Oscar 46 sekunder inde i klippet

Kære spejl, hvem er smukkest io verden her? (Allstar Picture Gallery) Kendte 'Så grim end ikke mor holdt af hende'

Snavede sin bror i gulvet

Angelina Jolie og hendes bror til afterparty for Oscar-showet i 2000. Foto: Allstar/Graham Whitby Boot.
Angelina Jolie og hendes bror til afterparty for Oscar-showet i 2000. Foto: Allstar/Graham Whitby Boot.

Skuespilleren Angelina Jolie trak overskrifter til Oscar-showet i 2000, men det er ikke kun sine præstationer på det hvide lærred ved den lejlighed, hun bliver husket for.

Da Angelina Jolie vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle, fik hun i sin takketale sagt, at hun var 'så forelsket' i sin bror. Hvis det fik nogen til at spærre øjnene op, var det intet regnet mod det chok, skuespillerinden udløste senere på aftenen, da hun råsnavede sin bror James til Oscar-showet.

Angelina Jolie og Brad Pitt mødte hinanden i 2004 under indspilningerne til filmen Intl. kendte Angelina Jolie: Sådan går det efter skilsmissen

Tåkrummende indianer-stunt

Marlon Brando sendte Sacheen Littlefeather på scenen for at modtage hans Oscar. Foto: Corbis/Bettmann.
Marlon Brando sendte Sacheen Littlefeather på scenen for at modtage hans Oscar. Foto: Corbis/Bettmann.

Da Marlon Brando i 1973 vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle i filmen 'The Godfather', mødte han ikke selv op for at tage imod prisen.

Han sendte derimod en kvinde i indianerdragt, der kaldte sig Satcheen Littlefeather. Da tiden kom til, at hun skulle op og modtage Brandos statuette, afslog hun at tage imod prisen. I stedet holdt hun en lang protesttale mod Hollywoods urimelige fremstilling af indianerne, mens publikum kom med højlydte buh-råb.

Littlefeather endte dog med at blive klappet af scenen.

Tog dårlig stil til hidtil usete højder

Med en svane om halsen blev Björk kvinden med Oscar-historiens nok grimmeste kjole. Foto: AP/Michael Caulfield.
Med en svane om halsen blev Björk kvinden med Oscar-historiens nok grimmeste kjole. Foto: AP/Michael Caulfield.

Den røde løber til Oscars er det ultimative udstillingsvindue for talentfulde designere. Derfor plejer der heller ikke at mangle smukke kjoler, men i 2001 endte den islandske sangerinde Björk i et kjole-flop, hvis lige ikke er set hverken før eller siden i Oscar-historien.

Med en stor svane svøbt om kroppen stillede den kønne sangerinde sig op foran fotograferne og blev foreviget til skræk og advarsel for andre skuespillerinder med vovede kjole-tanker.

Den islandske sangerinde er kendt for mærkelig hovedbeklædning og masser af farver, når hun optræder. (Foto: AP) Underholdning Skønt eller skørt? Se Björks vovede kjoler

Siden da har svanekjolen nærmest opnået kult-status, og i 2015 valgte The Museum of Modern Art i New York at udstille kjolen.

Og vinderen er... forkert

Oscar-brølere er der mange af, men den ultimativt største kom i 2017.

Da Faye Dunaway og Warren Beatty skulle kåre årets film, læste de det forkerte navn op, da prisen for årets film skulle uddeles. Således gav de Oscar-statuetten til holdet bag musicalen 'La la land', men de måtte tage den tilbage og give den til holdet bag 'Moonlight' i stedet.

Senere har Warren Beatty forklaret, at han og Faye Dunaway fik det forkerte kort i hånden. I stedet for vinderen af bedste film fik de navnet på vinderen af bedste kvindelige hovedrolle. Den pris gik Emma Stone, der spillede hovedrollen i netop 'La la land'.

- Der stod Emma Stone 'La La Land'. Det var derfor, at det tog så lang tid, og jeg kiggede så længe på Faye, forklarede Warren Beatty.

Warren Beatty klokkede gevaldigt i Oscar-spinaten, men der er stadig ingen officiel forklaring på, hvorfor det gik galt. (Foto: AP) Film Nu forklarer arrangørerne kæmpe Oscar-brøler

Revisionsfirmaet PwC var ansvarlige for at tælle stemmer op og lave kort til værterne. De bekræfter Warren Beattys forklareing og skriver i en lang undskyldning, at de beklager over for alle de involverede.

17 kommentarer
Vis kommentarer