Annonce:
Annonce:

Nu reagerer Anna Mee på DR's satire-stunt

Hovedpersonen selv tager Jonatan Spangs mærkværdige pressemødespørgsmål ganske fredsommeligt

Se episoden - og hør spørgsmålene her
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Kulturministeren blander sig i DR's satire-sag: Det er altså langt, langt ude

Dansk komiker svines til: Respektløs, uskarp og usjov

Siden komikeren Jonatan Spang og en kollega onsdag mødte op til Anna Mees politiske exit-pressemøde på Københavns Rådhus og stillede spørgsmål om frysemad og tv-serier, er kritikken haglet ned over Spang og hans ansvarlige DR-redaktør.

Jonatan Spang vakte opsigt i rollen som journalisten med de vel nok mest opsigtsvækkende spørgsmål på onsdagens pressemøde. Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen
Jonatan Spang vakte opsigt i rollen som journalisten med de vel nok mest opsigtsvækkende spørgsmål på onsdagens pressemøde. Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen
 

Senest har kulturminister Mette Bock (LA) fredag været fremme med kritik af episoden.

- Det er altså langt, langt ude, at man kan tillade sig det. Men det værste er, at redaktøren bakker den her opførsel op, siger Bock ifølge denoffentlige.dk på Aarhus Universitet, hvor hun deltager i international konference om konstruktiv journalistik.

Annonce:

Ikke fornærmet
Hovedpersonen selv - Anna Mee Allerslev - har på Twitter netop skrevet, at hun ikke selv blev fornærmet over satire-spørgsmålene.

- Du har ikke fornærmet mig. Efter 2 mdr i mediemøllen, er sag om frysemad en ret lille ting. Held og lykke med programmet, skriver den forhenværende borgmester.

Umoden og misforstået
På Twitter undrede flere sig i løbet af ugen over, hvad Spang egentlig havde gang i, da han brugte sin taletid på emner, der ikke umiddelbart havde meget med politik at gøre.

Spangs tv-kollega fra DR2, Niels Krause-Kjær, kaldte eksempelvis i en artikel på b.dk komikerens happening for utidig, umoden og misforstået.

- Dét her var helt uden for skiven og hverken sjovt eller skarpt. Og det var helt uden fornemmelse for det, der foregik. Når en borgmester og spidskandidat træder tilbage fire uger før et valg, er det en alvorlig ting. Det er alvorligt for hende, for kommunen, for hele partiet – og dermed alvorligt for os alle sammen, siger Krause-Kjær til b.dk

Annonce:

Antikveret DR-ironi
BT's chefredaktør Jens Grund var heller ikke imponeret over Spangs optræden, som han kalder både respektløs og problematisk i forhold til pressens kamp mod fake news.

Journalist og politisk kommentator Henrik Qvortrup var også ud at tale med de helt store bogstaver på Twitter, hvor han kaldte Spangs påfund for et eksempel på 'den forlængst antikverede DR-ironi, når den er værst og allermest pinlig'.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jonatan Spang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: