Annonce:
Annonce:

Nu reagerer TV 2

Den administrerende direktør på TV 2 erkender nu, at der har været en usund og helt uacceptabel kultur på arbejdspladsen

Anne Engdal Stig Christensen, der er administrerende direktør hos TV 2, kommenterer nu MeToo-dokumentaren, der undersøger TV 2. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Anne Engdal Stig Christensen, der er administrerende direktør hos TV 2, kommenterer nu MeToo-dokumentaren, der undersøger TV 2. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

TV 2 reagerer nu langt om længe på dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', som har fået premiere på discovery+ mandag morgen.

Her fortæller en lang række nuværende og tidligere TV 2-ansatte om seksuelle krænkelser, en grov tone, sexisme og en usund kultur på tv-stationen.

Den administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, oplyser nu i en pressemeddelelse, at de forhold, der beskrives i dokumentaren, er uacceptable.

En lang række nuværende og tidligere TV 2-ansatte står frem i dokumentaren. Foto: Discovery Networks
En lang række nuværende og tidligere TV 2-ansatte står frem i dokumentaren. Foto: Discovery Networks

Ekstra Bladet har dagen igennem forsøgt at få et mundtligt interview med TV 2 og Anne Engdal Stig Christensen, men det har i skrivende stund ikke været muligt. I stedet har de udsendt en pressemeddelelse.

Her erkender Anne Engdal Stig Christensen, at der i en årrække har været en rådden kultur på tv-stationen. Hun fortæller samtidig, at hun er glad for, at kvindernes historier nu er kommet frem i lyset.

Vil gerne takke kvinderne

Annonce:

- Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2, og jeg vil gerne anerkende og takke kvinderne. Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende. Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2's side, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- MeToo er et strukturelt samfundsproblem, og vi har set det afdækket i en lang række brancher. Fælles for dem alle er, at der er handlet for sent. Det samme er tilfældet her på TV 2, hvor der historisk ikke har været tilstrækkeligt fokus på den usunde kultur.

Hun erkender samtidig, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2's side.

Se traileren til 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen'

Se traileren til 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen'

Nye initiativer
Hun fortæller videre, at de hos TV 2 siden deres advokatundersøgelse i sensommeren 2020, som blandt andre kostede Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo jobbet, har igangsat flere initiativer, der skal gøre op med problemerne.

Annonce:

- Som ledelse har vi et kæmpe ansvar for, at vi har en arbejdsplads med en sund kultur. Det er ledelsens ansvar at gå foran i det fælles arbejde med at skabe en arbejdsplads baseret på tillid, åbenhed og dialog. Vi er stolte over det, vi udkommer med, og det skal vi også være over vores fælles arbejdsplads, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Langt og sejt træk

- Jeg tror, at vi i Danmark kommer til at diskutere #MeToo mange år frem i tiden, for kulturforandringer er et langt, sejt træk. Jeg håber også, at vi om nogle år vil se tilbage på MeToo og på denne debat som skelsættende for, at vi i Danmark er blevet bedre til at forebygge krænkelser og til at omgås hinanden med respekt og ordentlighed.

Af tiltag, som TV 2 har taget, nævner direktøren blandt andet 'en konkret politik om krænkende handlinger', 'kursus for alle ledere i forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger' og 'dialogmøder med fast sekvens'.

Fakta om MeToo-dokumentaren

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen - heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

- Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: