Nu sletter hun alt

Smykkefirmaet Frederik IX Studios bliver i øjeblikket undersøgt af Forbrugerombudsmanden, efter de har brugt kongehuset i deres markedsføring. Stifter Louise Mygind Andersen har nu taget konsekvensen og slettet indhold, der relaterer til kongehuset

Louise Mygind Andersen, der er stifter af smykkebrandet Frederik IX Studios, har ikke fået tilladelse til at bringe billeder af kongen. Foto: Per Arnesen/DR
Louise Mygind Andersen, der er stifter af smykkebrandet Frederik IX Studios, har ikke fået tilladelse til at bringe billeder af kongen. Foto: Per Arnesen/DR

Smykkefirmaet Frederik IX Studios, der er kendt fra 'Løvens hule', har valgt at fjerne billeder og større tekstpassager relateret til kongehuset fra sin hjemmeside.

Det skriver Finans.dk.

Det sker, efter Frederik IX Studios i februar tonede frem foran danskerne i det populære program.

Her fortalte stifter og administrerende direktør Louise Mygind Andersen, at hun var inspireret af kong Frederik 9., og hun gav samtidig udtryk for, at hun havde sit på det rene i forhold til at bruge navnet i sin markedsføring.

Det var dog ifølge kongehuset ikke tilfældet, og til Ekstra Bladet og flere andre medier fortalte de, at 'de var opmærksomme på virksomheden', og at der ikke var 'indhentet af tilladelse' til at bruge navnet i virksomhedens markedsføring.

I kølvandet på det har Louise Mygind Andersen nu blandt andet valgt at fjerne billeder af Amalienborg og Frederik 9. fra virksomhedens hjemmeside.

Derudover er en lang række tekstpassager, der relaterer sig til kongehuset og kongen, fjernet.

Frederik IX Studios har eksisteret i snart fire år. Foto: Per Arnesen/DR
Frederik IX Studios har eksisteret i snart fire år. Foto: Per Arnesen/DR

Nu svarer kongehuset igen

Forbrugerombudsmand orienteret
Ekstra Bladet har været i kontakt med kongehuset, der oplyser, at de ikke har yderligere kommentarer i sagen på nuværende tidspunkt. De henviser i stedet til Forbrugerombudsmanden, som i øjeblikket er i gang med at undersøge sagen.

Herfra lyder det, at billederne ikke er blevet fjernet på deres foranledning, og at de fortsat undersøger sagen.

Over for Ekstra Bladet sætter Louise Mygind Andersen et par ord på beslutningen om at fjerne billeder og andet indhold fra virksomhedens hjemmeside.

'Som du ved, så afventer jeg lige nu Forbrugerombudsmandens eventuelle kommentarer. Jeg har før understreget, at jeg har den dybeste respekt for Kongehuset og på ingen måde vil træde over nogle grænser. Derfor har jeg på eget initiativ fjernet indholdet,' skriver hun i en mail og fortsætter:

'Jeg afventer som sagt Forbrugerombudsmanden, og skal nok kontakte jer når der er nyt.'

Bliv klogere på de fem dommere i Løvens Hule.

Derfor afviste jeg Buch