Annonce:
Annonce:

Nul stjerner: - Indædt had til Nordkorea

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea mener, at Mads Brüggers nye film er ren nonsens

Formand Anders Kristensen, der bor i Mjølnerparken i Købenahavn, har besøgt Nordkorea over 30 gange. Foto: Jakob Jørgensen
Formand Anders Kristensen, der bor i Mjølnerparken i Købenahavn, har besøgt Nordkorea over 30 gange. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Mads Brügger, der for tiden er aktuel med dokumentar-serien 'Muldvarpen', høster ikke mange roser fra Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea.

Faktisk slet ingen.

'Muldvarpen', der bliver vist på DR, følger en dansk kok og en tidligere narkodømt gå undercover for at afsløre Nordkoreas forsøg på at skaffe penge til landet ved blandt andet at sælge våben.

Mens den danske regering mener, at dokumentarserien viser Nordkoreas brutalitet, finder venskabsforeningens formand, Anders Kristensen, dokumentarserien så elendig, at den ikke fortjener én eneste stjerne.

- Hvad synes du om dokumentarserien?

- Jeg synes, at det er en useriøs film, som rejser flere spørgsmål end svar. Filmen kan være underholdende, men den afslører ikke noget.

- Du mener ikke, at den afslører Nordkorea tilbyde våben til den danske forretningsmand?

Annonce:

- Jo, det ser den ud til at gøre, men der så mange ubesvarede spørgsmål ved siden af, og man tænker, at de ikke vil tilbyde det til en mand, de ikke kender.

- De (nordkoreanerne, red.) spørger først sent om navnet på hans firma, og så finder han bare hurtigt på et navn.

- Det lyder alt sammen meget mærkeligt, og at de kan bringe nødhjælp ind og få våben ud - det kan man slet ikke, for sådanne fly er overvåget.

- Der er så mange løse ender - det er en meget spændende film, men den har ikke hold i virkeligheden.

- Hvor mange stjerner vil du give den?

- Den skal ikke have nogen.

- Så den skal have nul stjerner?

- Ja.

- Hvorfor?

- Fordi antikommunismen og det indædte had til Nordkorea skinner gennem hele vejen. Den arbejder ikke seriøst med landet Nordkorea. Den prøver kun på en falsk måde at afsløre noget, der ikke findes.

- Hvad er falsk ved dokumentarserien?

- Man påstår alt muligt om Nordkorea - at man kan købe amfetamin, raketter, håndvåben og tanks.

Annonce:

- Jeg tror ikke på, at man som ukendt forretningsmand kan købe disse ting, og det med at købe en ø i Afrika lyder som fup. Det tror jeg ikke, at nordkoreanerne er med på.

- Det er jo netop nordkoreanerne, der bringer disse muligheder i spil. For eksempel ser man en nordkoreansk delegeret tilbyde våben til den danske forretningsmand ...

- Ja, det har vi set i filmen, men vi aner ikke, hvad der er tale om. For eksempel har vi set et katalog, men man kan ikke se, hvad der bliver skrevet under på.

- Hvad skulle være overskriften på din anmeldelse af filmen?

- Åh, det ved jeg sgu ikke lige … Den skulle være ’Indædt had til Nordkorea’, siger han.

Mads Brügger om brev: Nordkoreas påstand er fuldstændig vanvittig

Dansker afslører nordkoreansk våben- og narkomarked

Undercover som milliardær: Ville købe våben af Nordkorea for 50 millioner euro

Nordkorea tordner mod dansk afsløring: Se brevet her

Brügger: - Tager det som et kompliment

- Hvad mener du om, at Anders Kristensen giver dokumentarserien nul stjerner?

- Når det kommer fra Anders Kristensen tager jeg det som et kompliment og som et udtryk for, at jeg har passet mit arbejde, siger Mads Brügger.

- Hvorfor?

- Fordi Anders Kristensen lever i en vanvidsverden, hvor Nordkorea er paradis på jord, så alt, der kommer fra hans mund omkring Nordkorea, betragter jeg som det glade vanvid.

- Har han en pointe i, at man ikke ser hele den kontrakt, der skulle dokumentere en aftale om våbenhandel mellem den danske skuespiller og Nordkorea?

- Det er heller ikke korrekt. Man ser også brudstykker af kontrakten, men det her er film, så vi har ikke tid til at dvæle i længere tid ved kontrakter.

- Alle kontrakter er nøje studeret og gennemgået af jurister, redaktører og de tv-stationer, der har sendt dokumentarserien, så der er ingen ugler i mosen der.

- Der må seerne blot stole på, at I har gjort jeres arbejde?

- Ja.

- Er du forudindtaget med et indædt had til Nordkorea?

- Når man tænker på, at der er tale om et regime, der i talende stund forbryder sig mod samtlige menneskerettigheder og systematisk forfølger, torturerer og henretter sin egen befolkning, kan man ikke have andet end en dyb afsky over for styret i Pyongyang, siger Mads Brügger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: