Annonce:
Annonce:

Nye detaljer: - Hun tog sig til maven og faldt bagover

Joel Souza, som Alec Baldwin sårede under filmoptagelser, hvor filmstjernen også uforvarende dræbte en filmfotograf, giver nu flere skræmmende detaljer om tragedien

Filmbranchen er i sorg efter den tragiske ulykke

Filmbranchen er i sorg efter den tragiske ulykke
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Drypvis kommer der hele tiden flere detaljer frem om dramaet i Santa Fe, New Mexico, hvor Hollywood-stjernen Alec Baldwin natten til fredag dansk tid ved et tragisk uheld skød og dræbte filmfotografen Halyna Hutchins og samtidig sårede filminstruktør Joel Souza.

Det skete under optagelserne til westernfilmen 'Rust', hvor en rekvisitpistol, som normalt indeholder løst krudt, ved en fejl var ladt med rigtige patroner.

Nu har Joel Souza så, ifølge britiske The Guardian, lavet en skriftlig udmelding, hvor han fortæller mere detaljeret om den forfærdelige hændelse.

Pisk og knald
Her skriver instruktøren ifølge mediet, at han 'hørte noget, der lød som lyden fra en pisk og dernæst et højt knald' lige inden, at han og hans nu afdøde filmkollega blev ramt af skud.

Annonce:

Det skete, da Alec Baldwin øvede en scene, der skulle filmes i en gammel kirke. Her skulle han ifølge instruktøren 'pege med sin pistol mod kameralinsen'.

Men pistolen, der altså uden filmholdets vidende var armeret med skarpe skud, gik af ved et uheld.

Joel Souza fortæller videre, at han så filmfotografen - eller filmsettets cinematographer, som det kaldes på engelsk -  tage sig forsigtigt til mellemgulvet, hvorefter hun faldt bagover. Hun fortalte desuden, at hun ikke kunne mærke sine ben.

Hun var ramt i brystet, og hendes liv stod - trods hurtigt alarmopkald til 911 - ikke til at redde.

Souza fortæller videre, at han i samme moment opdagede, at han selv blødte fra sin højre skulder. Han blev dog udskrevet fra hospitalet samme dag.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Filmbranchen er i sorg efter den tragiske ulykke

Annonce:

Tjekkede kameravinklen
Ifølge instruktøren filmede kameraerne ikke på det tidspunkt, hvor skuddene faldt. Han fortæller, at Alec Baldwin sad på en kirkebænk i træ, hvor han øvede sig i at trække pistolen hurtigt op af hylsteret på en bestemt måde.

Afdøde Hutchins og instruktør Souza var samtidig ved at tjekke kameravinklen, da den ladte pistol gik af. Kuglen ramte i Halyna Hutchins bryst, fortsatte ud på den anden side og perforerede Joel Souzas skulder.

Politiet er fortsat i gang med at undersøge, hvor ansvaret for ulykken ligger. Samtidig fyger beskyldningerne internt på filmsettet i gennem luften.

Blandt andet har filmens chef-elektriker, Serge Svetnoy, i et følelesladet Facebook-opslag skudt skylden på producerne, skriver Sky News, der opruller et helt persongalleri af folk, der var til stede lige ved eller tæt på skyderiet.

Et er dog sikkert: Alec Baldwin var aldeles udvidende om, at pistolen var skarpladt og er totalt frikendt i tragediens efterdønninger.

Læs mere om sagen her og her.

Hun havde ansvaret

Det var den 24-årige våbeninspektør Hannah Gutierrez-Reed, der var ansvarlig for håndteringen af våben på settet til westernfilmen.

Det fremgår af retsdokumenter ifølge AP.

Pistolen var en ud af tre pistoler, som våbeninspektør Hannah Gutierrez-Reed havde sat frem i forbindelse med en scenen. Hun overdrog pistolen til politiet med det samme, da de ankom til ulykkesstedet.

Ny i job
Hannah Guiterrez-Reed var forholdvis ny i jobbet som våbeninspektør, da hun blev tildelt ansvaret på 'Rust'. For nylig har hun italesat, at hun var meget usikker på sig selv i rollen som våbeninspektør, fordi hun kun har medvirket på én stor film - nemlig westernfilmen 'The Old Way'.

I podcasten 'Voices of the West' fortæller Gutierrez-Reed, der er datter af den kendte våbeninspektør Thell Reed, at hun var meget nervøs forud for det første job på filmen 'The Old Way', og at hun ikke vidste, om hun var klar til det store ansvar endnu.

- Det var virkelig en badass måde at starte en forhåbentlig lang og sej karriere på. Jeg er lige blevet færdig med at arbejde på 'The Old Way' med Nicolas Cage. Det var hans første western, siger hun og fortsætter:

- Du ved. Det var mit første job som våbeninspektør. Jeg var virkelig nervøs over det til at starte med, og jeg var lige ved ikke at tage jobbet, fordi jeg ikke var sikker på, om jeg var klar. Men da jeg så gjorde det, så gik det meget problemfrit, siger Hannah Gutierrez-Reed videre i podcasten.

Alec Baldwin var manden, der uforvarende kom til at dræbe og såre to kollegaer på filmsettet til 'Rust'. Her ses han kort efter ulykken - grædefærdig. Foto: Jim Weber/The New Mexican
Alec Baldwin var manden, der uforvarende kom til at dræbe og såre to kollegaer på filmsettet til 'Rust'. Her ses han kort efter ulykken - grædefærdig. Foto: Jim Weber/The New Mexican
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: