Nye utrolige biografer i Danmark: Total oplevelse med sne, regn, vind og dufte

Aarhus og Lyngby får meget snart de ekstremt moderne 4DX-biografer, der vil give dig en biograf-oplevelse, som du garanteret aldrig har oplevet før   - se den action-mættede trailer, der forklarer konceptet

 

Er du klar til en revolutionerende biografoplevelse? En biografoplevelse, der i den grad ryster røv og vil sætte dig på en følelsesmæssig rutchebanetur, som du nok ikke vil glemme lige med det samme.

'Vind i håret og stole, der ryster, hopper og svajer. Tåge, duft af brændt gummi og snevejr. Det lyder ikke som en klassisk tur i biografen. Men snart bliver det virkelighed, når Nordisk Film Biografer introducerer biografkonceptet 4DX den 21. marts i Århus. Senere på året lancerer Nordisk Film Biografer endnu en 4DX-sal i Lyngby, som ligger nord for København'.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

- Når 4DX lanceres, vil gæsterne kunne springe ind i filmen med alle sanser og biografturen vil ikke længere være begrænset til kun at foregå på lærredet. Biografkonceptet 4DX er en nyskabende teknologi, som gør gæsten til en del af filmens handling ved hjælp af hele 18 forskellige effekter som bl.a. vind, vand, regn, tåge, luftskud og lugt samt sne, sæbebobler og kildren på ryggen, lyder det fra Nordisk Film Biografer, der tilføjer:

- Ved hjælp af et hydrauliksystem bevæger biografsæderne sig i flere retninger, mens dyser spyer luft, vand og duft. Tilsammen giver det en meget virkelighedsnær oplevelse af vejrfænomener, bevægelser og andre elementer fra filmen.

Stolene bevæger sig i alle retninger. Du kan opleve sne, regn, vind, dufte og meget andet. Og publikum bliver revet med på en helt ny måde. (Foto: Nordisk Film Biografer)
Stolene bevæger sig i alle retninger. Du kan opleve sne, regn, vind, dufte og meget andet. Og publikum bliver revet med på en helt ny måde. (Foto: Nordisk Film Biografer)
 

Lyn og torden
- De danske biografgæster kan forberede sig på en revolutionerende biografoplevelse, når der føjes en fysisk fjerde dimension til biografoplevelsen. Det bliver ikke for sarte sjæle, når også lyn og torden buldrer gennem salen, forklares der i pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet har kontaktet Sofie Schmidt Christensen, der er Brand Manager i Nordisk Film Biografer.

Mange folk bryder sig hverken om regn, blæst eller sne. Hvorfor tror du, at i kan lokke folk i biografen med at tilbyde disse vejrforhold inde i biografmørket?

- Det er jo detaljer, der forhøjer oplevelsen. Og det noget, som man ikke kan opleve, når man sidder hjemme i stuerne på sofaen og ser netflix. Jeg tror helt sikkert, at folk vil synes, at både sne, regn og blæst er spændende i den her sammenhæng, siger Sofie Schmidt Christensen.

4DX-teknologien er udviklet af sydkoreanske CJ 4DPLEX og er verdens første 4D-teknologi udviklet specielt til spillefilm. Der samarbejdes tæt med de største filmstudier for at kunne tilbyde populære block-bustere i 4DX. Effektsporet designes individuelt til den konkrete film og gennemses i snit over 100 gange for at sikre en perfekt synkronisering af filmens handling og effekter.

Det vil i første omgang være de mere effektfulde og actionprægede film, som bliver vist i 4DX, så teknologien kan komme til sin ret. Men også børnefilm med fart og bevægelse, som f.eks. Coco og Biler 3, er populære i det nye format. Der skrues dog en tand ned for effekterne, når de mindre biografgæster indtager salen. 

Sådan ser biografen ud helt uden publikum. (Foto: Nordisk Film Biografer)
Sådan ser biografen ud helt uden publikum. (Foto: Nordisk Film Biografer)
 

Stor succes i norsk søsterbiograf
Udover at være Danmarks største biografkæde ejer Nordisk Film Biografer også 21 biografer i Norge. Her åbnede man dørene til 4DX, som det første sted i Norden, i foråret 2017 med overvældende succes. Siden åbningen af 4DX-biografsalen i Oslo har næsten dobbelt så mange gæster som forventet løst billet til en ekstra stor oplevelse i biografen. Det placerer den norske biograf i top tre over bedst sælgende 4DX-biografer i verden, når der måles på belægningsprocent.

4DX-konceptet tilbyder i alt 18 effekter, bl.a. bevægelige stole, kildren på ryg og sæde, duft, luftpust- og skud, regn, tåge, sne, lyn og sæbebobler. Se herunder den vedlagte grafik med samtlige effekter.

Og herunder en video, der i detaljer gennemgår alle de specielle effekter, der findes i 4DX.

En scene fra 4DX-konceptets trailer, hvor et par i en biografstol føler, at de er midt i en ekstremt action-mættet blockbusterfilm. (Foto: Nordisk Film Biografer)
En scene fra 4DX-konceptets trailer, hvor et par i en biografstol føler, at de er midt i en ekstremt action-mættet blockbusterfilm. (Foto: Nordisk Film Biografer)
 

 

1 af 5 Stolene bevæger sig i alle retninger. Du kan opleve sne, regn, vind, dufte og meget andet. Og publikum bliver revet med på en helt ny måde. (Foto: Nordisk Film Biografer)
2 af 5 Sådan ser biografen ud helt uden publikum. (Foto: Nordisk Film Biografer)
3 af 5 
4 af 5 En scene fra 4DX-konceptets trailer, hvor et par i en biografstol føler, at de er midt i en ekstremt action-mættet blockbusterfilm. (Foto: Nordisk Film Biografer)
5 af 5 Alle sanser kommer i brug i det nye biograf-koncept 4DX, der har fået folk til at måbe i store dele af verden, hvor det allerede er indført. Nu er det på vej til Danmark - meget snart. (Foto: Nordisk Film Biografer)
10 kommentarer
Vis kommentarer