Annonce:
Annonce:

Offers familie raser over seriemorderserie

Lige nu kører der en serie på Netflix, som handler om seriemorderen Jeffrey Dahmer og hele historien om, hvordan man fangede ham. Men serien er ikke faldet i god jord hos alle

Jeffrey Dahmer fik en livstidsdom, for at have dræbt 17 unge mænd. Ud over at være morder var han også nekrofil og kannibal. Foto: Allan Y. Scott/Associated Press
Jeffrey Dahmer fik en livstidsdom, for at have dræbt 17 unge mænd. Ud over at være morder var han også nekrofil og kannibal. Foto: Allan Y. Scott/Associated Press
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Lige nu kører serien 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' på Netflix. Og den ligger i toppen af de mest sete serier lige nu.

Serien omhandler seriemorderen Jeffrey Dahmer, som slog 17 mænd ihjel mellem 1978 og 1991.

Serien rider på en bølge af popularitet, som har omringet true crime-genren i et stykke tid nu. Men det er ikke alle, der finder showet underholdende.

Eric Perry, som er fætter til et af ofrene, Errol Lindsey, har nemlig kritiseret showet for at være 'gentraumatiserende' på Twitter.

Kritikken går især på, at Netflix-serien i en scene har rekonstrueret hans kusines udtalelse i retten. Kusinen, som hedder Rita Isbell, var søster til ofret. Hendes udtalelse i retten er ledsaget af et mentalt sammenbrud. Det skriver Insider.

Annonce:

'Jeg vil ikke fortælle folk, hvad de skal se. Jeg ved, at true crime-fortællinger er virkelig populære i øjeblikket. Men hvis du rent faktisk er nysgerrig på ofrene, så er min familie (Isbell-familien) rasende over showet. Det er gentraumatiserende om og om igen – og hvorfor? Hvor mange film/serier/dokumentarer har vi behov for?', skriver Eric Perry.

Læs også: Sadistisk ægtepar lokkede unge piger i døden

Netflix er grådig
Rita Isbell har også fortalt direkte til Insider, at serien bragte 'alle følelserne tilbage'.

- Hvis jeg ikke vidste bedre, så ville jeg have troet, at det var mig. Hendes hår var som mit, og hun havde det samme tøj på. Derfor føltes det som at genleve det hele igen. Det bragte alle følelser fra dengang tilbage.

Hun synes desude,n at Netflix er 'grådig'.

- Det er synd, at de vil lave penge på en tragedie som denne.

Evan Peters, som spiller Jeffrey Dahmer i serien, og seriens skaber, Ryan Murphy, har holdt fast i, at den ikke handler om Jeffrey Dahmer som sådan, men i stedet har til formål at fremstille, hvordan samfundet og systemet flere gange fejlede i at stoppe Dahmer grundet racisme og homofobi.

Annonce:

'Netflix burde have spurgt'
Ud over at Eric Perry ikke synes, at serien tager hensyn til ofrenes familier, så skriver han også på Twitter, at de slet ikke er blevet underrettet.

'OK, jeg forventede ikke, at det tweet ville få så meget opmærksomhed. For at besvare det centrale spørgsmål, nej, de underretter ikke familierne, når de gør det her. Det er alt sammen offentligt, så de behøver ikke at underrette (eller betale!) nogen. Min familie fandt ud af det, da alle andre gjorde', skriver han.

Rita Isbell har også fortalt direkte til Insider, at hun ikke blev kontaktet.

- Jeg er aldrig blevet kontaktet om showet. Jeg føler, at Netflix burde have spurgt, hvad vi følte om det. De spurgte mig ikke om noget. De gjorde det bare.

Læs også: Sådan lever verdens mest forhadte mand i fængslet 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: