Overrasker: Vender tilbage

Anders Agger og Anne Hjernøe vender tilbage i en ny programserie

Anders og Anne er ved at planlægge nye programmer. Foto: Privat
Anders og Anne er ved at planlægge nye programmer. Foto: Privat

I hele ti år har journalist Anders Agger og kokken Anne Hjernøe taget danskerne med på diverse rejser rundt omkring i verden i deres programmer under navnet 'Anne og Anders' - senest i programmet 'Anne og Anders i Mellemøsten', som løb over stablen sidste år.

Siden da har der ikke været flere programmer i støbeskeen, men det er der blevet lavet om på nu. Makkerparret planlægger nemlig at lave nye programmer.

Det afslører Agger og Hjernøe på Instagram.

Til Ekstra Bladet fortæller en glad Anders Agger, at det slet ikke var meningen, at de skulle lave flere programmer lige nu, men at coronakrisen fik dem på andre tanker.

Reagerer på stor 'X Factor'-ændring

- Vi har begge haft projekter her i denne tid, som er blevet besværliggjort af corona. Jeg skulle for eksempel rejse meget rundt, og Anne skulle også noget andet, så det var slet ikke meningen, at vi skulle lave flere programmer. Men fordi corona så satte en stopper for det andet, blev Anne, vores chef og jeg over en sms-tråd enige om, at vi skulle mødes, siger han.

Ifølge Anders Agger er de først lige gået i gang med at planlægge de nye programmer, og derfor er der endnu ikke en fastlagt køreplan.

Anders Agger har lavet en lang række tv-programmer, blandt andet 'Anne og Anders'-serien. Foto: Egon Rix, DR
Anders Agger har lavet en lang række tv-programmer, blandt andet 'Anne og Anders'-serien. Foto: Egon Rix, DR
 

En ting er dog sikkert. Programmerne skal foregå i Danmark.

- Det er stadig så relativt nyt, at vi havde det nye møde i går. Grundtanken er, at vi kommer hedder til at hedde 'Anne og Anders mod de nærmeste kyster'. Ikke 'fjerne kyster' som på TV2. Og det indikerer selvfølgelig, at vi i programmerne kommer til at rejse rundt i Danmark, siger han og fortsætter med at fortælle mere om konceptet bag det nye program:

- Idéen er, at vi vil vise hinanden nye steder i Danmark i et program hver. For eksempel steder vi har været forbundet med i vores ungdomssommerferier. Områderne er ikke defineret endnu, men det er det, vi har i tankerne, siger han og fortsætter:

- Vi startede for ti år siden med de danske badehoteller. Vi har ventet på en original idé i Danmark. Nu får vi muligheden for at være i Danmark, mens det er sommer, og mens tiderne er til det, nu hvor det er, som det er med coronavirus.

TV2 med stor 'X Factor'-nyhed

Mange forholdsregler
Ifølge Anders Agger bliver optagelserne til de nye programmer denne gang dog noget anderledes grundet coronavirus.

- Anne og jeg har begge været meget isolerede på det sidste, og vi skal jo gøre op med os selv, om vi vil bryde det i forbindelse med optagelserne, og hvordan vi lige skal gøre. Vi har jo en idé om, at vi skal lade være med at smadre det hele til i virus, så det bliver anderledes, og vi er nødt til at tage forholdsregler, siger han og tilføjer:

Populære TV2-programmer sløjfes

- Tidligere har vi jo lavet noget med, at vi spiser en masse mennesker sammen. Men denne her gang bliver der ikke den store nadver. Det bliver noget med at sidde udenfor - Anne og jeg på en skrænt eller klit eller noget, hvor jeg banker hende i Yatzy.

Anders Agger glæder sig dog til igen at begynde at filme sammen med Anne Hjernøe.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Det var ikke meningen, vi skulle lave det her. Anne skulle lave noget andet. Det er savet ind fra venstre, og på den måde er det en nødløsning, som ingen af os havde regnet med, at vi skulle. Men jeg glæder mig meget.