Annonce:
Annonce:

Politikere raser: Tag jer sammen, TV 2!

Flere politikere går nu i rette med TV 2's beslutning om at droppe 'Alletiders julemand'

Pyrus-skaber Martin Miehe-Renard undrer sig over TV 2's beslutning om at tage 'Alletiders julemand' af sendeplanen og TV 2 Play

Pyrus-skaber Martin Miehe-Renard undrer sig over TV 2's beslutning om at tage 'Alletiders julemand' af sendeplanen og TV 2 Play
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Kritikken fortsætter med at vælte ned over TV 2, der er blevet ramt af en boomerang af forargelse, spot og hån, efter det er kommet frem, at kanalen har besluttet at droppe planerne om at vise julekalenderen 'Alletiders julemand', som det ellers var planlagt, ligesom den er fjernet fra TV 2 Play.

Det skyldes, at julekalenderen, ifølge TV 2, set med dagens øjne er stødende.

Det har fået flere til at kritisere beslutningen, og nu gør tre store politiske aktører i blå blok det samme. Det sker i et interview med Radio4-programmet 'Det blå hjørne', hvor Alex Vanopslagh, Inger Støjberg og Peter Kofod nærmest står i kø for at ytre, hvor tosset beslutningen i deres øjne er.

Annonce:

- Hvad er det for noget? Helt ærligt. Fordi der er nogle børn, der er klædt ud som flødeboller. Altså, det her tager jo ingen ende, sukker Danmarksdemokraternes Inger Støjberg, mens Dansk Folkepartis Peter Kofod kalder det 'fuldstændigt vanvittigt'.

- Hvem ansætter de her mennesker, vil han vide.

I 'Alletiders Julemand' skal Pyrus, der spilles af Jan Linnebjerg, og Kandis, der spilles af Christiane Bjørg Nielsen, hjælpe julemanden med at genvinde sin hukommelse. Nu har TV 2 valgt at droppe julekalenderen. Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix
I 'Alletiders Julemand' skal Pyrus, der spilles af Jan Linnebjerg, og Kandis, der spilles af Christiane Bjørg Nielsen, hjælpe julemanden med at genvinde sin hukommelse. Nu har TV 2 valgt at droppe julekalenderen. Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix

Som kogalskab
Liberal Alliances Alex Vanopslagh mener tilsyneladende, at der er tale om en sygdom i samfundet.

- Det er jo sådan en identitetspolitisk kogalskab, som inficerer alt for mange hjerner. Det er en sygdom, der starter ved at gå alt for længe på universitetet, siger han tydeligt træt af tendensen og fortsætter:

- Jeg begynder sgu at blive helt Mette Frederiksen-agtig og sige: 'Vi skal sgu gøre noget for, at færre kommer på universitetet', for hvis de alle sammen render rundt og bliver sådan nogle woke-krigere, der skal ind og finde pseudoarbejde på alle mulige tv-kanaler og blade, og så 'cancel' alting, der kan misforstås. Jeg ved det ik. Hvordan fik vi bugt med kogalskaben?

Han konstaterer selv om baggrunden for beslutningen:

- Det handler om, at de er bange for at få en eller anden shitstorm på Twitter.

Se det herunder:

Annonce:

Forældet skildring
TV 2's konstituerede fiktionschef, Mette Nelund, siger til Ekstra Bladet, at man er nødt til at tænke på børnene i det her.

'I forbindelse med vores planlægning af julekalendervisningerne på TV 2 og TV 2 Play i år har vi set 'Pyrus - Alletiders Julemand' med et fornyet blik. I vores gennemsyn er vi kommet frem til, at Pyrus 3 indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås af især børn, som ikke nødvendigvis kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst. Beslutningen er truffet på baggrund af en længerevarende periode med grundige overvejelser og drøftelser', siger Mette Nelund.

I stedet vil man i år vise efterfølgeren 'Pyrus i alletiders eventyr'.'

Artiklen fortsætter efter boksen ...

Ekspert: Kan blive en glidebane

Tv-ekspert Keld Reinicke mener, at TV 2's beslutning om at fjerne julekalenderen taler ind i en tendens, som breder sig med lynets hast.

- Vi ser det ske alle steder i udlandet, specielt hos Disney og på det engelske tv-marked, at man fjerner ting man har sendt tidligere, men som man nu mener er for upassende at sende. Og det er ikke sidste gang, vi kommer til at se det i Danmark, siger han og fortsætter:

- Det, som er interessant at diskutere, er, om det er en tv-station, der skal have lov til at bestemme, eller om seerne selv skal bestemme, om de vil se det. Michael Jackson, der er anklaget for en række forfærdelige ting, ligger for eksempel stadig på Spotify, og så må det være op til den enkelte at beslutte, om man fortsat vil høre hans musik.

Ifølge Keld Reinicke kunne man fra TV 2's side dog sagtens have valgt en anden strategi end at fjerne julekalenderen helt.

- Man kunne vælge at skrive en advarsel, og så lade det være op til det enkelte individ at finde ud af, om det er noget, man vil se. Jeg tror, det kan blive en glidebane ellers, siger han og tilføjer:

- Vi skal finde ud af, hvordan vi skal forholde os til det, for der kommer meget mere af det. Tiderne ændrer sig, men jeg har den holdning, at man bør stå ved, at sådan var det dengang. Men der er ikke nogen regler for det her, og man skal selvfølge træde meget varsomt, specielt med racistiske stereotyper.

Annonce:

Martin Miehe-Renard, der står bag Pyrus, har fortalt til Ekstra Bladet, at TV 2 ikke har spurgt ham til råds, inden de fjernede 'Alletiders julemand'. Læs mere her.

Læs reaktionen fra skuespillerne bag Pyrus og Kandis her.

Hør hele debatten fra 'Det blå hjørne' på Radio4 herunder:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: