Populært DR-program vender tilbage - men med stor ændring

'Vidunderbørn' vender tilbage på DR 1, men i den nye sæson vil der ikke blive sendt et barn hjem hver gang

Rune fra Randers blev vinder af første sæson af 'Vidunderbørn'. Nu kommer der en ny. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR
Rune fra Randers blev vinder af første sæson af 'Vidunderbørn'. Nu kommer der en ny. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

TV 2: Derfor køber vi ikke bare 'X Factor'

Hundredtusindvis af seere fulgte med, da 12-årige Rune fra Randers i 2015 fremviste sine klavertalenter og blev den endelige vinder af DR1’s underholdningsshow ’Vidunderbørn’.

Nu er der udsigt til, at showet vender tilbage, og at nye talenter får en tur i rampelyset. For DR har planer om en ny runde af programserien, hvor nogle af Danmarks dygtigste børn i klassiske kunstarter som klaver, violin, sang, slagtøj og ballet dyster. Sæson 2 bliver sendt på DR1 om lørdagen fra efteråret – den endelige dato ligger endnu ikke helt fast.

Det er DR og Nordisk Film, der i fællesskab har udviklet ’konceptet til 'Vidunderbørn’-programmerne.

- Vi planlægger en ny runde, fordi vi var rigtig glade for første sæson. Samtidig fik vi utroligt mange positive tilbagemeldinger fra seerne. Både børn og voksne var glade for at blive introduceret til den klassiske musik på en ny måde og over at møde en stribe hamrende dygtige talenter, siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Sendes ikke hjem
Vidunderbørnene får hver deres læremester, som er kendt fra samme kunstart, som barnet optræder med. Læremesteren har i hele forløbet ansvaret for at udfordre og guide børnene, så de skinner mest muligt med deres særlige talent.

- Programmerne vil stort set være som i første sæson, men i den nye sæson vil der ikke blive sendt et vidunderbarn hjem hver gang. Børnene er med fra start til slut, da vi mener, at det giver en bedre mulighed for at vise, hvordan børnene udvikler sig i samarbejdet med deres læremestre, forklarer Jan Lagermand Lundme.

Hvem, der bliver vært, fagdommere og gæstedommere i ’Vidunderbørn’, offentliggør DR senere på året.

Forældre til interesserede børn kan i den kommende tid tilmelde mulige kandidater til ’Vidunderbørn’.

Remee om X Factor-lukning: Ikke noget, jeg vil græde snot over