Potter-fans i ekstase: Om få dage sker det

En længe ventet reunion mellem de kendte og populære skuespillere fra de otte film om den lille troldmand får endelig imødeset streaming-premiere 1. januar. Se traileren her

Her er traileren til den længe ventede reunion i Harry Potter-universet. Dette er britiske SKY's trailer, men traileren fra HBO Max, som du kan streame programmet fra herhjemme, er præcis den samme
Følg Film og tv

Når de sidste raketter er fyret af, og det er blevet 1. januar 2022, kan man - i mangel på nytårs-skihop på DR1 - gøre noget helt andet: Nemlig trykke på HBO Max-knappen på sin fjernbetjening, hvis man er så heldig at abonnere på streamingtjenesten.  

I hvert fald hvis du på nogen som helst måde går op i fænomenet Harry Potter.

På det nye års første dag er der således premiere på jubilæumsprogrammet 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts', der af fans og andet godtfolk har været imødeset med stor glæde og spænding.

Nyheden om det længe ventede gensyn med de fleste af skuespillerne fra Harry Potter-filmuniverset - alle som en nu voksne i modsætning til dengang, hvor især de første film fik premiere - blev oprindeligt sluppet 16. november på 20-årsdagen for USA-premieren på det første Harry Potter-eventyr ud af otte - 'Harry Potter og De Vises Sten'.

Men nu er ventetiden altså næsten slut. Om tre dage går det løs.

Magi i luften
I den storslåede reunion bliver fans af troldmanden Harry Potter og alle hans venner - og sågar fjender - inviteret med på en rejse ind i det univers, mange har savnet så meget, siden den sidste film i rækken havde premiere tilbage i 2011.

- Der er magi i luften, når den her fantastiske rollebesætning samles, og de alle vender tilbage til de oprindelige kulisser på Hogwarts, hvor det hele begyndte for 20 år siden, sagde producer Casey Patterson, da nyheden blev sluppet.

Og hvis man ser traileren, tyder noget på, at han har ret.

Artiklen fortsætter under traileren ...

Det har alskens fans da også bekendtgjort i kommentarsporet til traileren på YouTube, hvor folk f.eks. bedyrer, at 'de græder', 'får gåsehud' og 'ikke kan vente'.

Blandt de medvirkende er - ud over Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione) og Rupert Grint (Ron) - blandt andre Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman og Tom Felton.

Forelsket i ældre kollega
Desværre er der også en række kendte skuespillere, som ikke kan være med. Simpelthen fordi, de er døde.

Heriblandt Alan Rickman, Richard Harris, John Hurt og Richard Griffiths.

Programmet byder bl.a. på stor gensynsglæde mellem skuespillerne, der dengang blev så tætte, og i nutiden går rundt i de gamle kulisser, hvor de atter mødes.

Der vil være nye interviews, mindeværdige tilbageblik, sjove scener og meget mere. Derudover kommer Daniel Radcliffe med en afsløring i programmet - nemlig, at han på settet var forelsket i den 23 år ældre skuespillerinde Helene Bonham Carter.

Harry Potter-genforeningen er i øvrigt ikke en enlig svale. Det er således blevet 'in' at samle skuespillere og andre med relation til legendariske film eller serier.

Senest var det tidligere i år maraton-serien 'Venner', der bød på en tårevædet genforening dokumenteret i streaminguniverset.

Sådan så det ud i 'Harry Potter og hemmelighedernes kammer', da hovedrolleindehaverne fortsat var børn. I dag er de voksne og mødes nu med crew og det øvrige cast i en storslået reunion på HBO Max. Foto: PR Foto/POLFOTO
Sådan så det ud i 'Harry Potter og hemmelighedernes kammer', da hovedrolleindehaverne fortsat var børn. I dag er de voksne og mødes nu med crew og det øvrige cast i en storslået reunion på HBO Max. Foto: PR Foto/POLFOTO
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?