Karen og Huxi laver landets bedste radio

Mere end 23.000 har stemt på, hvem der er landets bedste radiovært. Det blev mormoren og knægten, der løb med titlen og Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon

Karen er en 64-årig mormor, mens Huxi er en knægt på 32. En genial kombination af ungt og erfarent, som lytterne elsker. (Foto: P3)
Karen er en 64-årig mormor, mens Huxi er en knægt på 32. En genial kombination af ungt og erfarent, som lytterne elsker. (Foto: P3)

Selvom Karen Thisted med sine 64 år er dobbelt så gammel som sin medvært, 32-årige Huxi Bach, kan man jo godt være et godt makkerpar. Og det er netop, hvad de to radioværter, der underholder P3-lytterne alle hverdage mellem kl 14 og 16 i 'Den løse kanon' er.

Faktisk er de landet bedste radioværter. Det fik de lørdag aften beviset på, da de fik overrakt lytterprisen Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon under prisshowet Prix Radio 2010 i DGI Byen af chefredaktør Poul Madsen.

SE EN REPORTAGE FRA SHOWET OG HØR HUXIS OG KARENS REAKTION HER PÅ EKSTRABLADET.DK SENERE LØRDAG AFTEN

Sidste års vinder forvist til tredjepladsen
Rekordmange - flere end 23.000 læsere er kommet med deres dom over de 15 kandidater, som de selv har nomineret. Og med mere end 20 procent af stemmerne blev det det umage par, der løb med titlen i år.

På andenpladsen kom Adam Duvå Hall og Sara Bro fra 'Formiddagen på P3'. De var mindre end 500 stemmer fra at hente P3-kollegerne.

På tredjepladsen fandt man sidste års vinder Mads Steffensen, der sammen med sit monopol fik 14 procent af stemmerne.

Tidligere har Anders Breinholt og Anders Lund Madsen fra 'De Sorte Spejdere' fået Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon to gange, mens det sidste år var Mads Steffensen, der blev kåret til årets radiovært.

De tre foregående har der været tale om suveræne vindere af Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon, men i år var der spænding til det sidste i afstemningen her på ekstrabladet.dk.

Læserne var dog ikke i tvivl om, hvorfor det netop skulle være Huxi og Karen, der løb med titlen.

Læs et par af motivationerne til nomineringen her:

For det første formår Huxi Bach (trods sin manglende journalistuddannelse) at videreformidle alskens nyhedsstof på en fantastisk humoristisk, alternativ, personlig og nytænkende måde. (...) Huxi har ordet i sin magt, men det handler ikke kun om det, han siger. Det handler om måden han siger det på. Og det er de færreste, der kan sige tingene på en mere levende og livsbekræftende måde end Huxi, uden brug af mimik, gestikulation og andet synsindtryk.

Huxi er god alene, men sammen med Karen Thisted er han helt uovertruffen! Med de to bag mikrofonerne i 'Den Løse Kanon' på P3 føler man sig altid i godt og hjemligt selskab; man bliver informeret, opdateret og underholdt på en meget imødekommende og uformel måde. Huxi og Karen er et 'match made in heaven', og aldrig før er ugens begivenheder blevet serveret på så delikat og samtidig så aparte vis i en smagfuld cocktail af både relevante og irrelevante nyheder, personlige anekdoter og referencer blandet med lytternes egne ytringer, tilføjelser og meninger - med en knivspids salt og et drys sukker, skriver Katrine Vestergaard.

Alle burde høre 'Den løse kanon' for et godt humør!, mener Camilla Thomsen.

Huxi skal da vinde....det vil han så gerne, er den korte kommentar fra Frank.

De supplerer hinanden fantastisk, er sjove og dejligt sarkastiske. Alene Huxis fantastiske gnækken bør sikre dem sejren, lyder det fra Louise Jepsen.

Det må se sjovt ud at møde mig i bil, når jeg hører Huxi og Karen, for jeg sidder altid og er helt færdig af grin over de skøre emner, de bringer på bane og deres behandling af emnerne, skriver Louise Jepsen.

Det er en genial kombination at blande ungt og erfarent, og så er de begge et par løstgående misiler med skarpe meninger og krøllede hjerner, vurderer Allan.

Kombinationen af 'unge' Huxi og 'gamle' Karen er suveræn god. De kommer næsten på højde med 'De sorte spejdere', som jeg vil savne ud i al fremtid, er kommentaren fra Hanne Windt.

1 af 2 Huxi Bach og Karen Thisted ankommer her til Prix Radio 2010 i DGI Byen i København. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
2 af 2 Karen er en 64-årig mormor, mens Huxi er en knægt på 32. En genial kombination af ungt og erfarent, som lytterne elsker. (Foto: P3)
0 kommentarer
Vis kommentarer