Sidste dag med Anders og Anders

Det bliver vemodigt for både lyttere og værter, når radio-succeen De Sorte Spejdere takker af i eftermiddag. I fremtiden skal Anders vaske tøj fra klokken 14 til 16

Anders og Anders siger farvel i dag. (Foto: DR)
Anders og Anders siger farvel i dag. (Foto: DR)

I eftermiddag er det slut. Den sidste plade skal fyldes i Tillidsbingo, og for aller sidste gang skal Anders og Anders lytte til den rungende taktfaste lyd af blinklys på forskellige biler. Når klokken er 16, er det uigenkaldeligt slut med De Sorte Spejdere, der gennem de sidste fire år har vokset sig til en af de største radiosucceser på P3.

Ud over en kæmpe lytterskare, der hver eftermiddag mellem 14 og 16 har siddet klistret til højtalerne, så er spejderne blevet podcastet ikke mindre end 200.000 gange om måneden. Folk har simpelthen ikke kunnet få nok af de festlige værters løjer - heller ikke ekstrabladet.dks læsere.

De Sorte Spejdere med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen i spidsen har de seneste to år i træk fået læsernes hyldest i form af prisen 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon'. Så det er nok ikke kun makkerparret Anders og Anders, der må ty til en Kleenex, når klokken nærmer sig 16. For det blive et svært farvel, fortæller Anders Lund Madsen.

- Gråd eller Grin - hvad bliver det for jer i eftermiddag?

- Både Anders og jeg er noget rørstrømske - altså man kan sige, at vi har meget god kontakt til de mere stemningslabile centre. Så uden at skulle se for meget ind i fremtiden, kan jeg vist godt sige, at det ikke bliver let for os. Det bliver ikke lattervædet, siger en allerede trist Anders Lund Madsen til ekstrabladet.dk.

- Venner eller Værter - hvad er Anders for dig?

- Ej, jamen det er for hylan en ven! Anders er min rigtig gode ven, og jeg tror ikke, at vi kunne lave et program som dette, hvis ikke vi var kammerater. Så ville det ligne arbejde for meget! Måske kunne vi lave sådan noget Fakta eller Kontant, og det kunne blive udmærket. Men vi kunne ikke lave et program, hvor vi lever af, at der skal være en god stemning, siger Anders Lund Madsen.

- Tillidsbingo eller Total kontrol?

- Jeg er til tillid! Og dermed også til Tillidsbingo. Faktisk har jeg lige fundet ud af, at folk har troet at det hed tennisbingo - men det er altså Tillidsbingo! Tillid er det eneste, der gør os mennesker til mennesker, mener spejder-Madsen.

- Bubber eller BS?

- Uhhh den er svær! Det er jo næsten urimeligt at bede mig om at træffe det valg. Det er jo som at skulle vælge mellem ild eller vand. Man kan ikke rigtigt undvære nogle af delene. Men hvis jeg svømmer fordi to øer, hvor Niels Christian sidder på den ene og Bjarne Sloth på den anden.....damn jeg ville være i tvivl. På den anden side - jeg ville nok svømme over til Bjarne, for Bubber ville bare sidde og sukke lidt.

- Man eller Scania?

- Scania, absolut! Det er helhedsindtrykket der gør det. Det er design, det er motor, det er hele førerhusets indretning. Ikke at der er noget galt med en Man...den er bare....altså det er lidt som at sige, vil du have sigtebrød eller bondebrød, griner Anders Lund Madsen.

- 14 eller 16. Hvad skal du lave i det tidsrum nu?

- Ja, hvad fanden laver man der? Jeg tror, at jeg skal vaske tøj. Jeg er virkelig virkelig bagud med vasketøjet. Jeg har tøj nederst i bunken, der ikke en gang har fået livsformer. Og når det er vasket, så skal der kalkes lofter.

- Fremtid eller Fire år mere i uniformen - Anders skal lave Go' Morgen Danmark. Hvad skal du?

- Jeg skal lave en forestilling på Bellevue med min storebror. Og det bliver kam til mit hår. Og så skal jeg selvfølgelig se Go' Morgen Danmark. Er du sindssyg mand! Så tidligt op - og så kan jeg jo sove en god lur, indtil jeg skal vaske tøj klokken to, slutter Anders Lund Madsen.

Den absolut sidste udgave af De Sorte Spejdere sendes på P3 i eftermiddag fra 14.03 til 16. Du kan læse og se mere på web-tv fra spejdernes finale her på ekstrabladet.dk, når Anders og Anders har slukket mikrofonerne for sidste gang.