100FM trues med lukning

Radio- og tv-nævnet får ingen penge fra Radio 100 FM, og nævnet har nu varslet midlertidig lukning om otte dage, hvis ikke der er indbetalt afgift

Striden mellem Radio 100 FM og Radio- og tv-nævnet skærpes nu.

Ifølge nævnets formand, Christian Scherfig, meddelte Radio 100 FM's direktør, Jim Receveur, således sent mandag eftermiddag nævnet, at stationen ikke betaler den såkaldte koncessionsafgift for det kommende år på 22,5 millioner kroner. Og at stationen i øvrigt har anlagt sag mod nævnet for ikke at have sat afgiften ned de senere år.

Med den manglende betaling betragter Radio- og tv-nævnet Radio 100 FM's kontrakt som misvedligeholdt og sender nu en rykker til stationen med en yderligere frist på otte dage.

Er pengene ikke betalt da, bliver sendetilladelsen inddraget i første omgang i en måned. Og bliver beløbet ikke betalt inden for den måned, inddrages sendetilladelsen permanent, forklarer Christian Scherfig.

I fredags forklarede Jim Receveur, at en verserende retssag ifølge stationen kan forhindre, at sendetilladelsen kan inddrages. Men den vurdering giver en række juridiske eksperter, Ritzau har talt med, ikke meget for.