De Sorte Spejdere stopper på toppen

Det er rent bogstaveligt, når Anders Breinholt og Anders Lund Madsen siger, at de stopper på toppen. Deres sidste program sendes fra tårnet i Radiohuset

'De Sorte Spejdere' sender sidste gang 19. december - fra Radiohusets tårn. (Foto: Thomas Wilmann)
'De Sorte Spejdere' sender sidste gang 19. december - fra Radiohusets tårn. (Foto: Thomas Wilmann)

Når 'De Sorte Spejdere' sender for sidste gang den 19. december, bliver det fra tårnet i Radiohuset – præcis der, hvor det hele startede for fire år siden.

– Der er noget andet i Radiohuset nu, men vi rigger til, og så sender vi derfra den sidste gang. Det var egentlig en hemmelighed, fortæller Anders Breinholt til Ekstra Bladet.

– Det er det så ikke mere.

– Nej.

– Og helt patetisk typisk os, så føler vi, ringen er sluttet ...

P3-chef Carsten Worsøe bakker op om spejdernes ønske om at stoppe:

– Programmets rygvind afhænger af værternes glæde ved at lave det. Så vi må aldrig blive bange for at lukke en succes.

Går over til yndlingsofret
Det er et noget overraskende skifte, som Anders Breinholt foretager, når han fra den 15. januar skal gøgle direkte i de tidlige morgentimer sammen med TV 2 News-værtinden Kamilla Walsøe i den bløde sofa i 'Go' Morgen Danmark'.

Programmet har nemlig været et af 'De Sorte Spejderes' yndlingsofre

– Anders, hvorfor, hvorfor 'Go' Morgen Danmark'?

– De ringede og spurgte, om jeg havde lyst til lave det, og så tænkte jeg lidt over det og fandt ud af, det ville jeg gerne. Men jeg havde nok ikke lige regnet med, at det var det program, jeg skulle lave, siger Breinholt til Ekstra Bladet.

– Hvordan vil du nogensinde komme så tidligt op, Anders?

– Ja, det ved jeg virkelig heller ikke, men det klarer jeg sgu nok. Men jeg synes, det bliver fedt at lave nogle dagsaktuelle nyheder.

– Hvorfor skal du have Kamilla Walsøe som medvært?

– Ja, det var så, fordi jeg selv foreslog hende. Jeg har set hende på News og synes, hun er supersød. Og så er jeg venner med hendes kæreste, det er meget indspist. Så trækker hun udseendet på for os begge to, jeg er jo ikke det mest oplagte tv-ansigt.

– Nej.

– ...

– Anders, hvad med Anders?

– Han skal tilbage i rendestenen ... og så skal han lave teater med sin bror. Vi har jo forhandlet om at stoppe 'De Sorte Spejdere' hvert halve år, så han er også helt med på, det slutter nu. Men det er da sørgeligt.