De Sorte Spejdere stopper

Radioprogrammet 'De Sorte Spejdere' har netop meddelt, at de sender sidste gang den 19. december. Breinholt bliver ny vært på Go' Morgen Danmark

Så er det snart slut med 'De Sorte Spejdere' på P3, og Anders Breinholt (til højre) skal til at stå meget tidligt op.
Så er det snart slut med 'De Sorte Spejdere' på P3, og Anders Breinholt (til højre) skal til at stå meget tidligt op.

Radioprogrammet 'De Sorte Spejdere', der i flere år har gået sin sejrsgang på DRs P3, har netop meddelt, at de indstiller løjerne fra den 19. december.

Dermed er det slut med tillidsbingo og højtlæsning af læsertips fra ugebladene.

De sorte spejdere med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen i front har de seneste to år i træk vundet prisen 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon'.

Anders Breinholt er glad for at kunne lukke programmet, mens han og resten af holdet stadig har begejstringen for at lave radio.

- Vi er så heldige, at lytterne ikke er trætte af os endnu, så vi selv kan vælge at trække stikket. Jeg er stolt af De Sorte Spejdere, og det har været skidesjovt, men efter fire år har både Anders og jeg også lyst til at prøve kræfter med andre ting, siger Anders Breinholt ifølge dr.dk

Beslutningen om at lukke bakkes op af P3:

- Vi bakker 100 procent op om Anders og Anders’ beslutning. Programmets rygvind afhænger af værternes glæde ved at lave det. Så vi må aldrig blive bange for at lukke en succes. P3 kendes som en kanal, der flytter grænser og tænker nyt, og derfor skal vi have modet til at lade favoritterne stoppe, inden både værter og indhold lyder slidt, siger P3-chef Carsten Worsøe.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der skal afløse De Sorte Spejdere. Men Carsten Worsøe garanterer, at det i hvert fald ikke bliver en kopi af Spejderne.

I programmet afslørede Anders Breinholt desuden, at han tager springet fra radio til tv, når han 15. januar bliver ny vært på det populære morgenprogram 'Go' Morgen Danmark' på TV 2.